Zsírfogó tisztítás / duguláselhárítás - duguláselhárítás fix áron.
Blog fejléc logo

Zsírfogó tisztítás / duguláselhárítás


A zsírfogó, más néven fázisszétválasztó berendezés, egy tartály, melynek szerepe abban rejlik, hogy a csatornába áramló szennyvízben lévő zsírt és iszapot fogja fel. A továbbiakban megtudhatjuk, hogy mi ez és hogyan működik. Mire használható zsírfogó? A vízben nem oldódó zsírszármazékok a víz felszínére kerülnek, míg a nehezebb szennyeződések leülnek a tartály aljára. Tehát a működését a szennyvízben található anyagok sűrűségkülönbsége adja. A célja, hogy ezek az anyagok ne kerüljenek bele a csatornába, így éttermek, üzemi konyhák, vágóhidak és húsfeldolgozó üzemeknél ezek telepítése kötelező. Otthoni alkalmazása is kivitelezhető, ha egy háztartásban sokan élnek. Különböző méretben készülnek annak függvényében, hogy milyen vízkibocsátó helyen szükséges ennek alkalmazása. A zsírfogó tartályt meghatározott időközönként, azonban ki kell üríteni, a felgyülemlett iszaptól és zsírtól. Anyaga lehet műanyag, fém és vasbeton, elhelyezését tekintve beltéri és kültéri. Működését tekintve lehet automata és manuális.

Zsírfogó üzemeltetése:

  1. nem vezethető bele csapadékvíz és háztartási szennyvíz
  2. előírt gyakorisággal kell tisztítani
  3. működésüket rendszeresen ellenőrizni kell a meghibásodás elkerülésének érdekében
  4. olyan szennyvíz vezethető bele, amely a működését nem károsítja
  5. kapacitása típustól függ, viszont a hatékonysága a tisztítások számával csökken
  6. a kialakításnál fontos, hogy milyen igényeket elégít ki a beépítése és nagyon fontos, hogy ne legyen alulméretezett, mivel sűrűbben kell tisztítani és drágább is

Karbantartása

Meghatározott időközönként szükséges a zsírfogóban felhalmozódott iszapot kitermelni, erre speciális szívó-mosó tartályos gépkocsik állnak rendelkezésre. Természetesen igazodva az elhelyezkedéséhez is – például nehezen hozzáférhető helyeken műhelyautóval végzik a tisztítást. A kitermelés során fontos, hogy megvizsgálják a zsírfogók állapotát, hiba esetén fontos azok kijavítása.

Milyen zsírfogók léteznek?

  1. acél - szögletes kialakítású
  2. beton - állóhengeres
  3. polipropilén
  4. polietilén
A zsírfogón kívül beszélhetünk olajfogóról, valamint olyan készülék is van, amelyben savsemlegesítő és keményítőfogó medence is található, nyílván ez akkor szükséges, ha többféle étkezési hulladék szétválasztására van szükség.

Duguláselhárítás Fix áron: garanciával: 0-24Ha úgy érzi, hogy tudunk segíteni akkor vegye fel velünk kapcsolatot:

Név

E-mail


Tárgy, mivel van probléma?


Telefonszám (minden esetben felhívjuk)


Üzenet:Adatkezelési szabályzat:
Az "Üzenet elküldése" gomb lenyomásával: Alulírott érintett egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok, hogy a jelen űrlapon megadott adataimat a Provi Domus kft. (székhely: 1191 Budapest, Hamvas utca 7-9.) megismerje, tárolja és kezelje a számomra nyújtott tájékoztatásokkal és szolgáltatásokkal kapcsolatban, betartva az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelete (GDPR) rendelkezéseit. Tovább: Részletes adatkezelési szabályzat