eldugúlt wck

A wc csésze tisztítása nagy általánosságban kényes kérdés, a legtöbb ember pedig általánosságban rábízza az illemhelyet a különféle, többnyire drágábbnál drágább maró hatású vegyszerekre, amelyek eredete gyakran kétes. Elég csak bemenni a konyhába vagy a fürdőszobába, és körülnézni, hogy mennyi veszélyes vegyszer vesz minket körül. Nyilván vannak olyanok, amelyek elengedhetetlenek az általános higiénia érdekében, azonban rengeteg felesleges szert is használunk tisztításra vagy gyakran csak illatosításra, amelyek a bőrünkkel érintkezve, azon keresztül felszívódva súlyos betegségeket is előidézhetnek, hosszabb távon akár rákot is okozhatnak. Többnyire az ettől való félelemtől, valamint a különféle vegyszerek, illetve tisztítószerek magas ára miatt egyre többen keresnek alternatív, olcsóbb, természetesebb házi módszereket arra, hogy tisztán tartsák toalettjüket.

A közhiedelemmel ellentétben ugyanis nem csak a dugulást lehet elhárítani otthon található szerekkel, hanem a wc-t is tisztára lehet tisztítani velük, így miközben megkíméljük a pénztárcánkat, környezetünket is óvjuk, és mivel a legtöbb alapanyag otthon is megtalálható, ezért még a házból sem kell kimozdulni.

Az egyik legjobb természetes, mondhatni háztartásbeli tisztítószer a szódabikarbóna, amivel ha beszórjuk a wc csészéjének peremét, illetve a teljes belső felét, az összes kórokozót garantáltan eltávolíthatjuk vele. Mivel felhordása nehézkes, keverjük össze esetleg vízzel, vagy folyékony szappannal, és azzal vigyük fel a kényes részekre. Előnye, hogy nem csak a kórokozókat, hanem még a vízkövet is képes leoldani. Felvitel után hagyjuk pár percet állni, ha szükséges, akkor egy kefével dörzsöljük is meg, majd öblítsük le, és a tiszta wc garantált. Noha nem minden háztartásban található meg, de aki szereti a természetes módszereket, sokszínűsége miatt érdemes beruházni a bóraxra, ami patikában kapható sóféle készítmény.

Szódabikarbóna
Szódabikarbóna

Nem kell mást tennünk vele, mint a fehér port éjszakára beleszórni a toalett belsejébe, ráönteni egy kevés tíz százalékos ecetet, majd másnapra nem csak ragyogó tisztaságú, hanem baktériumoktól mentes toalett fogad majd minket. A következő módszer egy kicsit meglepő lehet, de garantáltan hatásos! Noha a kólát a legtöbben megisszák, azonban a tény ettől még tény marad: egy rendkívül egészségtelen, maró és baktériumölő hatású szerről van szó. Vegyünk bármilyen olcsó kólát, keverjünk hozzá egy kevéske ecetet és alaposan locsoljuk szét a csészében, majd jól keféljük át. A baktériumokra ezek után garantáltan nem lesz gondunk!

Létezik továbbá egy nagyon gyors módszer is a wc csésze házilagos megtisztítására! Ehhez citromlé és az imént már említett bórax kell, aminek elegye egy igencsak erős, maró hatású szer, ami természetes, ám kiválóan megöli a kórokozókat. A két összetevőt olyan arányban keverjük el, hogy krémszerű terméket kapjunk, amit gumikesztyűvel pont úgy és olyan mértékben tudunk felvinni, ahogyan nekünk szükséges.

Ezen felül kiváló még wc tisztítására a tiszta 20 százalékos ecet is, amivel átdörzsölhetjük a csésze felületét, állni hagyjuk egy-két órát, és a baktériumoknak, valamint a vízkőnek esélyük sem lesz megtelepedni. Sokan esküsznek még tovább a C-vitamin tablettákra is, amelyek szintén minden háztartásban megtalálhatók, és porrá zúzva őket könnyedén fel tudjuk vinni a csésze felületére, ahol szintén állni hagyjuk, majd miután kifejtette hatását, leöblítjük egy kis ecettel, és miután azt is állni hagytuk legalább egy óráig, leöblítjük. Az eredmény tiszta és ragyogó wc csésze!

WC lefolyó takarítás házilag

A wc duguláselhárítás a Budapesten is gyakran aktuális, de szerencsére könnyen kaphat segítséget. Mindenki életében legalább egy alkalommal előfordul egy makacs wc dugulás. Ha dugulásról van szó, a wc dugulása a lehető legrosszabb fajta, ugyanis ebben az esetben az otthon alkalmazható módszerek általában kevés sikerrel járnak. Wc duguláselhárítás már a Budapesten is éjjel-nappal elérhető, hívjon minket, ha súlyos a helyzet!

A WC lefolyó takarítás házilag ingyen:

A WC lefolyó takarítás házilag ingyen

Amennyiben mégis szeretnénk tenni egy próbát, hogy magunk oldjuk meg a helyzetet, első körben érdemes a wc pumpával próbálkozni. Ez az eszköz jó eséllyel megtalálható otthonunkban, de ha mégsem, néhány száz forintért beszerezhetjük. Itt sok múlik a helyes használaton: fontos, hogy a pumpával igyekezzünk vákuumot képezni, mert a fel-le mozgatás csak így járhat eredménnyel. Ha nem sikerül, a duguláselhárítás a Budapesten akár azonnal elérhető!

Enyhe esetben próbálkozhat mással is, de ha igazán súlyos a helyzet, éjszaka is hívhat minket, a Budapesten ilyenkor is elvégezzük a duguláselhárítást! Enyhe esetben, valamint akkor, ha nem egy idegen tárgy esett a wc-be, jó megoldást jelenthetnek a lefolyótisztítók is. Ezek a szerek képesek feloldani a dugulást okozó szennyeződést, így ha már eleget hagytuk a wc-ben, egyszerűen lehúzhatjuk azt. Ha viszont ez a módszer sem segít, tényleg szakemberhez kell fordulnunk. A duguláselhárítás a Budapesten rövid idő alatt lehetséges, keressen minket bátran!