A wc-papír kellemetlenséget is okozhat - duguláselhárítás fix áron.

A wc-papír kellemetlenséget is okozhat


Bár nagyon hasznos dolog a wc-papír, sok gondot is tud okozni. Erről legtöbbet természetesen a duguláselhárítók tudnának beszélni. Véleményük szerint a wc-k eldugulását legtöbb esetben a túlzott papírfogyasztás okozza. Sok esetben ugyanis túlságosan sok papír kerül a wc-be, amit egyszerre akarnak lehúzni. Ha kevés vízzel akarják ezt megoldani, akkor kudarcot vall a kísérlet.

A boltok polcai roskadoznak a jobbnál jobb toalettpapírtól, hisz nem csak illatra, színre, hanem vastagságra is rengeteg féle kapható. Mindenki olyat választhat, amilyet megenged a pénztárcája. Felmérés szerint egy átlag magyar lakos évente 80 tekercs papírt használ el. Ha jól belegondolunk ennek nagy része a wc-ben végzi. Azért csak nagy része, hisz használjuk még orrfújásra, vagy ha nagyon megszorulunk, akkor papírtörlő helyett is.

Mint sok más papíralapú terméket, ezt is a kínaiaknak köszönhetjük:

A hatodik századi császári udvarban már használtak wc-papírt, de az igazi népszerűséget csak 1880-ban érte el. Függetlenül attól, hogy igen kedvelték az emberek, mégis szégyellték, hogy ilyesmit vásárolnak, ezért barna papírba csomagolták. Azóta nem változott túl sokat a papír, a gyártók inkább a kényelmi szempontokat tartották szem előtt. Belekerült a perforált csík a könnyebb szakítás végett, valamint megszínezték és illatanyagot is adtak hozzá, hogy még kellemesebb legyen a használata. Sőt, a legújabb technológiának köszönhetően már olyat is vásárolhatunk, amelyik balzsamot tartalmaz.

A wc-papírokat alapanyaguk alapján két csoportra oszthatjuk:

Az egyik újrahasznosított papírból készül, ezt sokan nem kedvelik. A másik fából készül. Két típusú fát használnak fel a gyártás során: egy puhább, valamint egy keményebb fát. Átlagosan elmondhatjuk, hogy 70%-ban kemény valamint 30%-ban puha fát használnak fel erre a célra. Érdemes tudni, hogy a puhafa felhasználásától lesz a papír rugalmas, míg a hozzáadott keményfa adja meg a puhaságát valamint a selymességét.

Hosszú folyamaton megy végig a fa, mire a boltok polcaira kerül a késztermék. Az első, hogy a beérkezett fáról óvatosan lehántják a kérget, majd vékonyan felvágják. Ezek után még különböző szakaszokon megy keresztül: áztatással, főzéssel valamint víz hozzáadásával folyékony anyagot kapnak. Utána vegyi anyagokkal kifehérítik, majd magas hőmérsékleten kiszárítják, így kapva meg a wc-papír alapanyagát. A különböző gyártók ezt az alapot színezik vagy illatosítják.

Ezek után már mindenki tudja, hogy tulajdonképpen faanyagot dob a wc-be tehát nem csoda, hogy a sok papírtól nagyon hamar eldugul a wc. Legfőképp a gyerekekre érdemes tudatosan odafigyelni, és megmutatni nekik, hogy mennyi az a mennyiség, ami egy használatra elég, hisz ők azok, akik a legtöbbet használnak el.

WC papírok melyek dugulást is okozhatnak:

A szakemberek szerint a többrétegű papírok szokták a legnagyobb galibát okozni. Mivelhogy nagyon lassan oldódik a vízben, így a lefolyóban is nagyon sokáig ott tud maradni, ezzel okozván dugulást. Fontos, hogy ne csak arra figyeljen oda, hogy milyen minőséget választ, hanem arra is, hogy mennyit használ. Ha takarékos a víztartálya, akkor kevesebb papírt tud egyszerre lemosni, így kevesebbet is szabad használnia. Abban az esetben sem tanácsos nagyon sokat használni, ha normál tartállyal rendelkezik, hisz a papír egyik tulajdonsága, hogy a levegő könnyen megragad alatta, így még több víz hatására sem megy le olyan könnyen. Apró odafigyelések és egy kis óvatosság nem árt annak érdekében, hogy ne legyen dugulás.

Duguláselhárítás Fix áron: garanciával: 0-24