vizes duguláselhárítás

A vizes duguláselhárítás kapcsán sokan azért lepődnek meg a leginkább, mert egyszerűen nem is sejtették korábban, hogy ilyen megoldás létezhet azzal kapcsolatban, hogy elháríthassák a rendkívüli kellemetlenségeket okozó dugulást. Márpedig a módszer érdekessége, hogy nem csak szakember segítségével végezhető el, lévén vállalkozó szelleműek, illetve magas nyomású mosóberendezéssel rendelkezők maguk is kivitelezik otthon. Természetesen, mint a komolyabb duguláselhárítási problémák zömét, úgy ezt is érdemes inkább szakemberre bízni, hiszen egy sokat látott elhárító szakember rendelkezik csak ipari méretű gépekkel, amelyek szívó és nyomó hatással egyaránt rendelkeznek ahhoz, hogy akár még a teljesen eldugult csővezetékeket is felszabadíthassák. Noha ma már bármelyik barkácsboltban vásárolhatunk magunknak olyan pár ezer forintos toldalékot, amelyet magas nyomású mosóra szerelve duguláselhárító hatást érünk el, mégsem szabad ezzel kísérleteznünk, hiszen amennyiben a cső beszorul a lefolyóba, a pár ezer forintos elhárítás könnyedén pár tízezer vagy százezer forintos csőcserével és bontási munkálatokkal érhet véget.

A vizes duguláselhárítás működése:

A vizes duguláselhárítás kapcsán érdemes kiemelni, hogy az egyik leginkább környezetbarát módszer mindközül, hiszen általa tulajdonképpen a víz nyomása az, ami elhárítja a problémát, és nem a különféle vegyszerek. Az ilyen eszközök ma már háztartási célzattal is elérhetőek Tárnok, és rendkívül egyszerűen működnek. Alapesetben egy henger alakú tárgyat kell elképzelnünk, amelynek egyik végén egy pumpafej található. A vizet a hengerbe kell felszívni, amit aztán onnan nagy nyomással képesek vagyunk közvetlenül a lefolyóba juttatni úgy, hogy remélhetőleg meglökje a lerakódásokat.

Ez egy jellemzően kis teljesítményű eszköz, ami természetesen a komolyabb, fővezetékekben jelentkező dugulások elhárítására nem alkalmas, ellenben tökéletesen megfelel, ha szifonok vagy lefolyóvégek elzáródásait, torlaszait, esetleg szűkületeit szeretnénk egyszerűen és könnyedén megszüntetni. Amennyiben ennél nagyobb teljesítményre van szükségünk a vizes duguláselhárítás során, akkor érdemes inkább egy szakember szolgálatait igénybe venni, még mielőtt eláztatnánk az egész fürdőt. Ha ugyanis egy magas nyomású mosót rákötünk a rendszerre, és azzal próbáljuk megindítani a dugulást, az könnyedén olyan károsodást is okozhat, amibe belegondolni is rossz. Rendeltetésszerű használat esetén ugyanis nem csak saját testi épségünket veszélyeztethetjük ezzel, hanem akár a csövek töréséhez, a rendszer beomlásához is vezethet, arról nem is beszélve, hogy bizonyos esetben akár az egész fürdőszobát vagy a lakást is eláraszthatjuk egyetlen perc alatt.

Ha alternatív megoldás kell:

Amennyiben mégsem szeretnénk szakembert hívni, ellenben vizes duguláselhárítás segítségével szeretnénk orvosolni problémánkat, akkor a kézi nagynyomású tisztítók kifejezetten hatékonyak lehetnek, hiszen nagyon gyors és házilagos megoldást jelentenek ezek a fürdőszobai lefolyók dugulásának megszüntetéséhez. Főként olyan területeken hasznosak ezek, amelyeket házilag nem lehet, vagy nem tanácsos szétszedni, mert nagy munkával és bontással járnak. Ilyenek például a szifon nélküli lefolyó-szakaszok, mint amilyen a fürdőkádhoz vagy a zuhanytálcához kapcsolódik. Az ilyen szerkezet nagyon egyszerűen működik, mindössze fel kell vele szívni a vizet, rá kell illesztenünk légmentesen a lefolyóra, és a szerkezetből kipréselve a vizet, lényegében könnyen és egyszerűen megtörténhet a dugulás elhárítása.