vízveték szerelő

Íme a dugulások otthoni megszüntetésének legjobb módjai. Szedjük két részre a témát. Az első részben arról lesz szó, hogyan előzze meg a dugulásokat, majd arról, hogyan távolítsa el azokat, ha már kialakultak. Ne aggódjon, ha már mindent kipróbált, de mégsem tud házilag megszabadulni a lefolyó dugulásától. Vannak korlátai annak, hogy mit tehetsz otthon. A komolyabb dugulások megoldásához, például a gerincvezetéket vagy a mellékvezetéket érintő dugulások megszüntetéséhez szakemberekre és megfelelő felszerelésre van szükség. Gondoljon bele! Mit tudna tenni, ha az udvarodon egy 10 méteres szakaszon lenne dugulás gyökérbenövés miatt? Vagy egy 10 méter hosszú, zsíros konyhai lefolyócsőn? ugye semmit!

Viszont kádak, mosdók, WC-k és mosogatók kisebb dugulásait házilag is kezelni lehet.

Tippek és tanácsok a dugulások megelőzésére

Minden hónapban öntsön egy üveg ecetet a mosogató lefolyórendszerébe, majd egy nagy fazék forró vizet. Ne használjon kis lyukú műanyag szűrőt, az ételmaradékot dobja a kukába ne a mosogatóba. A szűrő jelentősen csökkenti a víz áramlását és a lefolyó öntisztító képességét is. Sokan állítják, hogy a gépi mosószer folyékony formájában kevesebb dugulást okoz, mint tablettaként. Ha kutyáját vagy macskáját fürdőkádban vagy zuhanyzóban fürdeti, fürdés előtt alaposan fésülje át a szőrét, és ez esetben használjon szűrőt a lefolyóban.

Soha ne dobjon ételmaradékot vagy fültisztítót, babatörlőkendőt, intimbetétet, tampont vagy macskaalmot a WC-be. Ezeket a tárgyakat a többi szeméttel együtt kell kidobni a szemetesbe. Félévente érdemes kitakarítani a mosdó és a mosogatószifont. A műanyag WC illatosítók nem ajánlottak. Mivel a gyenge műanyag könnyen kiakadhat a WC pereméről, és máris dugulást okoz, a legjobb, ha nem használjuk őket. Használjon öntapadós, biológiailag lebomló WC-illatosító korongokat. Ha nincs mód mechanikus tisztításra, például a zuhanytálcákban és a kádakban, töltse fel a rendszert meleg vízzel. Ezután kezdje el óvatosan felfelé és lefelé pumpálni a lefolyót, hogy fellazítsa a lágy lerakódásokat. Könnyen látható, hogy mennyi nyálka és ragacs keletkezet és gyűlt össze.

Íme néhány tipp és trükk az otthoni duguláselhárításhoz

Ez a néhány szó nem terjed ki a konyhában a dugulások megszüntetésére szolgáló termékek használatára. (Kóla, trisó, ecet és sütőpor.) Mert tudja, kedves látogató, hogy ha a dugulás csak egy kicsit is súlyosbodik, ezek a termékek használhatatlanok. Nem említem a súlyosan káros anyagokat, mint a hipó, a maró szóda, a sósav, a kénsav, stb…. Ehelyett olyan megoldásokat fogok leírni, amelyek beváltak a kisebb dugulások megszüntetésére.

Két lehetőség van a WC otthoni tisztítására. Használhatja a WC-pumpát vagy egy hosszú nyélű felmosórongyot. A hosszú nyélű felmosórongy segíthet a WC dugulásmentesítésében, ha a pumpa már nem működik. A csészét a peremig kell megtölteni. Ezután dugja a felmosófejet a lefolyóba, és folyamatosan pumpálja a vizet. Ez a módszer kiválóan alkalmas a WC-papír túlzott használata által okozott dugulások kitisztítására.

Tippek a mosogatók és kézmosók duguláselhárításához. A pumpa nem ajánlott, mivel olyan erősen összenyomhatja a dugulást, hogy még a szakemberek sem tudják megoldani bontás nélkül. A lefolyócsonk és a szifon kitakarításával kezdjünk ilyem esetben. Ha ott nincs dugulás, haladjunk tovább a falban lévő cső irányába.  Ha a dugulás a közelben van, akkor kézi csőgörénnyel tisztítsa meg. Ha ez nem hoz sikert, még mindig két lehetősége van. Bedobhatja a “vizes porszívót, takarítógépet”, Csak a szívótömlőre van szükségünk a gép szívó erejével együtt. Csatlakoztassuk a szívótömlőt a fali lefolyócsonkhoz. Most kezdjük el a dugulást a tartályba szívni ügyelve arra, hogy a gép tartálya üres legyen.

Fontos, hogy a tömlőt a lefolyócső fali kivezetéséhez úgy csatlakoztassa, hogy az szinte hermetikusan zárjon az illesztésnél. Ez lehetővé teszi, hogy a porszívó szívó erejét használva a mosogatók és a mosdók duguláselhárítására megtörténjen. Ha a dugulás nem túl mélyen van a lefolyócsőben, akkor a trutyi azonnal a tartályban fog érkezni. A következő megoldás lehet még a víznyomásos módszer a legjobb megoldás. Ha van szifon alatt slagcsatlakozója, akkor szerencsésnek mondhatja magát. Ha nincs, akkor használhatja a kerti tömlőt. A következő lépés az, hogy a tömlőt bedugja a lefolyócsőbe. Tekerjen rongyokat a lefolyótömlő-csatlakozás köré, és rakjon alá egy vödröt, majd helyezzük nyomás alá a slagot. Ne ijedjen meg, az elején spriccelhet, de ha a dugulás nem túl nagy megindul a víz lefelé. 

Hogyan szüntessük meg a dugulást otthon a zuhanytálca és a kád lefolyóban. A beépített zuhany és kád esetén a lefolyót ne szedjük szét, mert szét fog esni és bontás nélkül nem lehet helyreállítani. Használhat drótot vagy csipeszt, hogy megszabaduljon a hajcsomóktól. Ezután kipróbálhatja a vízsugaras technikát. Ha a zuhanytömlő nem éri el a lefolyót, akkor csatlakoztasson valahova egy slagot és mossa azzal a lefolyót. A kisebb fürdőszobai lefolyók nagyon jól megtisztíthatók a vízsugárral.

A padlóösszefolyók tisztítására két lehetőség van. A csőgörényes módszer vagy a vízsugaras módszer. A csőgörényes technika lényege a spirál bejuttatása a padlóösszefolyóba. Ha szerencsénk van, akkor általában 1-2 méteren belül vissza tudjuk húzni a hajat, összegyűlt trutyit, és megszüntettük a dugulást. A vízsugár azonban jobb, de nehezebb módszer. Ehhez egy zuhanytömlőre, vagy egy slagra van szükség, hogy elérjük a padlóösszefolyót. Mindkét módszernél távolítsuk el a szagelzárót (könyököt, dugót, kosarat), majd a vízcsövet hermetikusan dugjuk be a lefolyóba. Alkalmazzon nyomást. Így tudja feloldani otthoni padlóösszefolyójának dugulását.

Gyorsan megoldjuk ipari dugulását!