Padlóösszefolyó bűzelzáró dugulás elhárítása

Padlóösszefolyó bűzelzáró dugulás elhárítása

A padlóösszefolyó bűzelzáró gyakran kellemetlen szagokat áraszt, amelynek leggyakoribb oka a dugulás vagy egyszerűen a víz elpárolgása a padlóösszefolyóból. Éppen emiatt érdemes megvizsgálni a probléma fő forrását, mivel ezekben az esetekben tisztítószerekkel, illatosítókkal nem tudjuk megszüntetni a szagokat. Egy másik egyszerű ok a bűzelzáró könyök, valamint a bűzzáró dugó meghibásodása.

Ha a padlóösszefolyó kiszáradt, akkor elég csak vizet öntenünk bele, és a probléma azonnal orvosolható, ha azonban dugulás áll fent, akkor szakemberhez kell fordulni a megfelelő tisztítás érdekében. Ha azonban nem szeretnénk szakembert hívni, akkor a bűzelzáró dugó eltávolításával könnyen hozzáférhetünk és kimoshatjuk egy slaggal vagy tusolócsővel a lerakódott szennyeződést.

A szódabikarbóna a másik olyan szer, ami gyors megoldást nyújthat.:

Ha meg szeretnénk előzni az esetleges dugulásokat, akkor, bármennyire undorító, de kéthavonta legalább ki kell tisztítani a padlólefolyót. Ha rendszeresen takarítjuk, akkor megelőzhetjük a lerakódásokat.

A padlóösszefolyó bűzelzáró nagyon fontos szerepet tölt be mindennapjainkban, ezért nem hanyagolhatjuk el az esetleges meghibásodásait. A padlóösszefolyó van segítségünkre olyankor például, amikor csőtörés van a lakásban, vagy bármilyen más probléma miatt nagy vízmennyiség halmozódik fel, akkor ezen a lefolyón távozik a víz. Ezáltal megvédi a lakást is az elázás veszélyétől.

Anyaga lehet PVC, alumínium ötvözet vagy rozsdamentes acél. A padlóösszefolyó takarításakor ne használjunk savas, illetve lúgos alapú készítményeket a rács megtisztítására, mivel könnyen megroncsolódhatnak, és a legtöbb lefolyóhoz nem lehet külön rácsot vásárolni, főleg az újabb, drágább típusokhoz, csak ha az egész rendszert megvesszük, ami rengeteg pénzbe kerülhet.

Ha új ház építésén gondolkozunk, akkor mindenképp szereltessünk ilyen bűzelzárókat. Hasznos lehet, ha a rendszer felé egy csapot is szerelünk, így könnyen pótolhatjuk a vizet, ha a lefolyóból esetleg elpárologna. Kérjük szakember segítségét annak eldöntéséhez, hogy milyen méretű legyen a lefolyó, mivel ezek a maroknyi nagyságútól egészen 1,5 méterig terjedhetnek.