A konyhamalac beépítésének tehát egyik legfontosabb szabálya:

konyhamalac

A konyhamalac igen praktikus konyhai eszköz, amely ledarálja a megmaradt ételmaradékokat, így könnyedén megszabadulhatunk ezektől. A konyhamalac beépítése azonban igen nagy odafigyelést és szakértelmet igényel, mivel ha nem megfelelő átmérőjű vezetékkel lássuk el vagy energiatakarékos szűröket használunk, akkor több kellemetlenség is érhet bennünket.

A konyhamalac beépítésének tehát egyik legfontosabb szabálya:

A konyhamalac beépítésének tehát egyik legfontosabb szabálya, hogy soha ne használjunk 50 mm átmérőjű vezetéknél kisebbet, mivel az könnyen eldugulhat a lerakódott maradékoktól. A legideálisabb a 63 mm átmérőjű vezeték. Ennél nagyobb keresztmetszetű vezeték sem ajánlott. Emellett a vezetékek hosszúságára is érdemes gondoz fordítani, hiszen a maradéknak el kell távoznia a vezetékből, mert ha lerakódik, akkor dugulást okozhat. A konyhamalac „tartás” másik fontos követelménye a megfelelő vízmennyiség-hozzáadás. Ha túl kevés vizet adagolunk, akkor nem lesz elég híg a maradék, így nem távozik a vezetékből.

Ha azonban kellő ráfigyeléssel szereltetjük be otthonunkba a konyhamalacot:

konyhamalac
Ha azonban kellő ráfigyeléssel szereltetjük be otthonunkba a konyhamalacot, akkor elkerülhetjük a környezetszennyezést és az állandó dugulásokat. Fentebb már említettünk néhányat, de íme néhány hasznos tipp, melyek konyhamalac tulajdonosoktól származnak: A konyhamalac valóban mindent képes ledarálni, de ennek ellenére nagyon zsíros, olajas ételeket ne öntsünk bele, mivel ezek ráragadnak a szűrökre valamint a vezetékek falára, és egy-kettőre dugulást okoznak, emellett nagyon környezetszennyező hatásúak. Ha azonban eldugul, érdemes egy kis ecetet jégkockának lefagyasztani, majd ezt ledaráltatni a malaccal. Ez segít a duguláson és a kellemetlen szagok ellen is kiválóan alkalmazható.

Ha tehát valaki konyhamalac beszerzésén gondolkodik, akkor kérje ki egy duguláselhárító szakember és egy vízvezeték szerelő tanácsát, megelőzve így az esetleges problémákat. A lefolyóvezetékek ugyanis nem minden esetben képesek maradéktalanul eltávolítani a konyhamalacból származó ételmaradékot.