profi duguláselhárító
 • Fertőtlenítés és szagtalanítás:
  Gyakran okoz problémát a minden higiénia ellenére is a lakásban tapasztalható csatornaszag. A helyzet sokszor a légbeszívó szelep beépítésével, és a csatorna kiszellőztetésével sem oldható meg. Fontos tudni, hogy egy szakszerűen kiépített szennyvízhálózat csak ott nyitott, ahol bűzelzáró elemek kerültek beépítésre. Ingatlantulajdonosként először célszerű a falaknál levő illesztéseket megvizsgálnia, azonban ha ez nem vezet eredményre, akkor mindenképpen javasolt szakembert hívnia. A duguláselhárítással sajnos mindenképpen kosz, és kellemetlen szagok járnak majd. A megfelelő szakember azonban fel van készülve mindezek megszüntetésére, hogy a probléma elhárítása után otthona mihamarabb újra komfortos, higiénikus és tiszta legyen. Jól tudjuk, hogy az illatok mennyire befolyásolják komfortérzetünket. Az a légkör állítható vissza BIO anyagok felhasználásával, mely a duguláselhárítás előtti otthon melegét teremti meg. Természetesen ennél jóval fontosabb, hogy a környezet higiénikus legyen. Környezetbarát vegyszerek alkalmazásával a baktériumok maximálisan elpusztíthatóak, hogy ne kelljen fertőzésektől tartania. Az egészségre teljes mértékben ártalmatlan vegyi anyagok egyszerű háztartási tisztítószerrel lemoshatóak.
 • Kamerás csatornavizsgálat:
  A szakember munkáját nagymértékben elősegíti a kamerás cső-, és csatornavizsgálat,
   mely lehetővé teszi, hogy pontosan meghatározható legyen a gócpont, mely a dugulást okozza. Csőtörések helyének megállapítására, valamint a gyakran problémát okozó csatorna lejtés feltérképezésére is kiválóan alkalmas a készülék, mely háromméretű száloptikás csatornavizsgáló kamerával vethető be, így attól függően végezhető el vele a kamerázás, hogy mekkora csőről van szó.
 • Nyomvonal meghatározás:
  Építkezés, felújítás kapcsán merülhet fel a nyomvonal meghatározás szükségessége, melyet a megfelelő felszereléssel gyorsan megoldhat a területen tevékenykedő profi. Vízvezeték csövek, eltemetett csatornák, villanyvezetékek, vagy akár földkábelek feltérképezésében is hasznos segítségnek bizonyul a szakember.
 • Csőtörés bemérése:
  Csőtörés bemérés alkalmával a legfontosabb a mihamarabbi helyreállítás. Ezt a célt szolgálják azok a csőtörés bemérésre alkalmas módszerek, melyek egyike minden bizonnyal eredményre vezet majd. Az elektrosztatikus hibahely kereső gyakorlatilag a víz keltette hanghullámokra reagál. A korrelációs és a jelzőgázas vizsgálat mellett bevethető továbbá a nyomvonal keresés, mely több területen is bizonyította már hatékonyságát
 • Csatorna és lefolyó tisztítás:
  A lefolyókat és csatornákat ipari lefolyótisztító gépekkel hozzák helyre viszonylag gyorsan 30 perctől kezdve 1-2 óráig. Ezek a gépek kifejezetten erre vannak kifejlesztve és a működésükhöz szakember szükséges. A legnépszerűbb duguláselhárító gép a duguláselhárító szakemberek körében a Rothenberger R600, Rothenberger ROPUMP SUPER PLUS Professzionális nyomó-szívó tisztítópumpa , Rems Cobra 22. Ezekkel a gépekkel szinte bármilyen háztartás dugulását el lehet végezni probléma nélkül. A duguláselhárító gépeknek az ára és a karbantartása nagyon költséges, ezért van az, hogy egy – egy komolyabb dugulás ára viszonylag magas. Szerencsére a háztartásokban kialakuló dugulás az első pár méternél szokott lenni ami nem a költséges kategóriába tartozik. Az ilyen dugulások legyen az wc-ben, mosogatóban, kádban stb.. 30 perc alatt kidugítható. Illetve a gépeket sem amortizálja le.