Miért fontos a kültéri szennyvíz és fordító aknák rendszeres karbantartása?

A kültéri szennyvíz és fordító aknák rendszeres karbantartásával, takarításával Ön akár tízezreket is megspórolhat. Az aknákat rendszeresen ellenőrizzük le, és ha úgy látjuk, hogy egy gyökér vagy ág a lefolyás útját állja, akkor mindenképpen azonnal avatkozzunk be. Az útban lévő gyökeret vagy ágat egy ásó segítségével könnyedén eltávolíthatjuk, de nagyon vigyázzunk arra, hogy az semmiképpen ne kerüljön az elfolyó csatorna vezetékébe. A sokszor sűrű gyökérzet nagy károkat okozhat, hiszen képes arra is, hogy a csöveket elmozdítsa, ezáltal a dugulások sokkal könnyebben és gyakrabban előfordulhatnak.

Ha úgy érezzük, hogy az akna alaposabb tisztításra szorul akkor először a szennyet szippantassuk ki és töltsük fel tiszta vízzel, amely majd segít az akna átmosásában. Amennyiben úgy érzi, hogy ez komoly feladat és Ön nem birkózik meg vele, akkor a BL-Promt szakemberei ebben is szívesen segítségére sietnek.

Aknatisztítás

akna
A szennyvízaknákat célszerű időközönként kitakaritani zsírtalanítani, ugyanis egy elzsírosodott akna is tud problémát okozni. Ezt a műveletet akár egy házi magasnyomású gőzborotvával is végezhetjük, de jobb ha szakembert hívunk hozzá nehogy bármi baj történjen. Az így összegyült zsíros, szennyezett vizet ildomos szippantós kocsival kiszippantatni. A nem új kiépítésű műanyag aknák, mint például a beton vagy téglából kialakított aknák gyakran elgyökeresedhetnek ezért kb 2-3 havonta érdemes ellenőrizni az aknát nem e kezd megtelni gyökérrel ami akár komoly problémát is okozhat. Ha a probléma elhatalmasodott érdemes kollégáink szakmai segítségét kérni.

Aknatisztítás során a szennyeződésektől függően alkalmazzuk a megfelelő terápiát. Leggyakrabban gyökér benövés okoz problémát, de nagyon sokszor találkozunk régi még téglából kirakott fordító és tisztító aknákkal, melyek az idő múlásával meg süllyedhetnek beomolhatnak. Öreg aknáknál sokszor a szétázott, feltöredezett beton aknafenék miatt alakul ki a dugulás.

Gyakran előforduló probléma a csatorna akna dugulása. Ezt okozhatja a szennyvíz csatornába kerülő háztartási zsír, az esővíz elvezető vezetékben fellelhető hordalékok, melyet a csapadék víz a csatornába juttat, iszap és egyéb kerti hulladékok.

Duguláselhárító cégünk a csatornatisztítás és duguláselhárítás mellet szakszerűen vállalja, társasházak és családi házak, szennyvíz csatorna aknák, fordító, zsírfogó aknák és eltört, elöregedett vagy megsüllyedt lefolyó csövek cseréjét is, olcsó korrekt áron.