dugulaselharitas azonnal

Bár tény, hogy a dugulásokért sok esetben a lefolyóba nem való dolgok felelősek, a tapasztalatok azt mutatják, hogy sok esetben a szakszerűtlen bekötés is lehet a dugulást kiváltó okok egyike. Ilyen esetben nem marad más megoldás, mint hívni egy másik szakembert, aki valóban ért hozzá, és újra szereltetni vele a munkálatokat.

A következőkben felsorolunk néhány olyan problémát, ami a dugulásokért felelős lehet. Az egyik ilyen probléma az lehet, hogy nem megfelelő a vezetékek lejtése. Sok esetben bebizonyosodik, hogy van nagyon nagy, vagy épp alig van a vezetéknek lejtése. Fontos lenne az ilyen kivitelezési munkálatokra odafigyelni, hisz az ilyen tévedések rengeteg problémát okozhatnak a lakóknak. Erre a problémára nincs más megoldás, mint a vezetéket kicserélni, vagy a magas nyomású csatornát kitisztítani.

  • Amennyiben az építéskor nem volt megfelelően rögzítve a vezeték, a betonozási munkálatok során el is mozdulhatnak a vezetékek. Ilyen probléma esetén már nagyon költséges volna a vezetékek cseréje, ezért érdemes alaposan átgondolni, hogy mennyibe kerül a dugulás elhárítás, valamint a kivitelezési munkálatok. Amennyiben nagyon elmozdult a vezeték, úgy nem lehet megúszni a cserét, és sajnos arra lehet számítani, hogy ez egy elég költséges megoldás.
  • Amikor a burkolási munkálatok során idegen anyagok kerülnek a lefolyóba, akkor is van megoldás. Fontos, hogy ha csempedarab esik a lefolyóba, próbálja meg eltávolítani. Ha ez nem sikerül, akkor a legjobb megoldás, ha magas nyomású vízzel mossák át a vezetékeket, így az esetleges ragasztó, tömítőanyagot is ki lehet mosni a vezetékből.
  • Természetesen akkor is adódhat probléma, ha el vannak öregedve a csövek. A legtöbb 25 évnél régebbi csövekkel probléma van, hisz akkoriban inkább betonból vagy eternitből készültek a csövek. Ilyenkor nem csak a dugulással kel számolni, hanem azzal is, hogy maga a vezeték is porlik, törik. A szakemberek nem egyszer tapasztalták, hogy az ilyen vezetékek sokkal inkább sérülékenyek. Ilyenkor a magas nyomás használata lehetetlen. A dugulások megszüntetése is csak ideiglenes lehet, hisz a csövek attól függetlenül romlanak tovább. Végleges megoldást csak a vezetékek cseréje hozhat.
  • A szakemberek sokszor találkoznak olyannal is, hogy a különböző idomokat nem jól szerelték be. Ilyen esetekben is csak látszatmegoldás a dugulás megszüntetése. Annak érdekében, hogy ne legyen visszatérő probléma a dugulás, érdemes az idomokat kicseréltetni.
  • A nagymértékű spórolás is okot adhat a dugulások megjelenésének, hisz minden szennyeződésnek szüksége van bizonyos mennyiségű vízre ahhoz, hogy távozni tudjon a vezetékekből. Erre érdemes tudatosan odafigyelni, valamint időnkét forró vizet önteni a lefolyóba vagy a wc-be.
  • Természetesen ezek mellett olyan problémák is felléphetnek, mint idegen anyagok bekerülése a vezetékekbe. Legtöbb esetben haj, különböző egészségügyi termékek (betét, vatta, intimkendő), vagy épp a pelenka okozhat dugulást. Sok esetben ezek a dugulások csak bontással orvosolhatóak.
  • Ha a fent felsoroltakra odafigyel, akkor már nagyon sokat tett annak érdekében, hogy megakadályozza a különböző dugulásokat. Ritkán bár, de előfordul az is, hogy a szerelő okoz tartós problémát. Épp ezért tanácsos olyan szakembert hívni, akit mások is ajánlanak, vagy referenciamunkát is láthatunk tőle. Nem elegendő tehát, ha csak arra figyel, hogy ne kerüljön semmi a lefolyóba, hanem azon is sok múlik, hogy hogyan dolgozik a szakember.