Lefolyó tisztítása házilag

Nincs is nagyobb idegméreg, mint mikor mosogatás közben észrevesszük, hogy eldugult a lefolyó. Ilyenkor a legkönnyebb megoldás elővenni a boltban kapható lefolyó tisztító szert. Da vannak más, házilag is alkalmazható lehetőségek. Ezek sokkal inkább kimélik a környezetet és nem utolsó sorban a pénztárcánkat is. Az egyik ilyen lehetőség a borax. Bioboltokban lehet megvásárolni, viszonylag olcsón. Forrósítsunk vizet, majd egy pohárral és tölcsérrel a lefolyóba öntsünk boraxot, végül egy pohár forró vizet. A szer 20 perc alatt hat. Ha a dugulás makacsabb, akkor érdemes megismételni még egyszer a folyamatot.

A szódabikarbóna a másik olyan szer, ami gyors megoldást nyújthat.:

A fél pohár lefolyóba öntött szódabikarbóna után öntsünk egy pohár ecetet. Látni fogjuk, ahogy habzik, így végig követhetjük a folyamatot. Ha a habzás csillapodott, akkor először forró, majd hideg vizet engedjünk a lefolyóba. Amennyiben a két módszer közül egyik sem volt elég hatásos, akkor a pohár só és pohár szódabikarbóna, valamint fél pohár ecet keverékét öntsük a lefolyóba. Hagyjuk a keveréket tíz percig hatni, majd két liter forró vízet öntsünk a lefolyóba. A három módszer közül egy biztos a segítségünkre lesz. Érdemes kipróbálni, hogy nekünk melyik válik be a legjobban, hogy esetleges probléma esetén ne kelljen kisérletezni, csak elővenni a megfelelő anyagokat, és alkalmazni. Ha a duguláson kívűl még a kellemetlen szagokkal is meg kell küzdenünk, akkor az eceten kívűl a kóla is hatásos szer lehet. Arra azonban figyeljünk oda, hogy bármelyik módszert is választjuk, utánna alaposan öblítsük ki úgy a lefolyót mind a kagylót. Az ecet és a só egyben jó rozsdaoldó is, valamint fertőtlenítőnek sem utolsó.

Megoldás a dugulásokra:

Ha a duguláselhárítás és fertőtlenítés után rövid idő elteltével ismét visszatér vízvezetékeinkbe a dugulás, illetve többször ismétlődik meg különböző időközönként, érdemes elgondolkodni azon, hogy talán a nem megfelelő kivitelezésnek a következményeként állunk szemben a visszatérő dugulási problémákkal. Ebben az esetben több mint valószínű, hogy vízvezetékcserére lesz szükségünk.

Mielőtt azonban kicserélnénk az egész lefolyórendszert, bizonyosodjunk meg róla, hogy nem-e a csaptelep szűrője dugult el vagy vízkövesedett meg, mert ha erről van szó, akkor csak ezt kell kicserélnünk. Ha nem a szűrővel van a baj, akkor ellenőrizzük a sarokcsapot is, mert előfordulhat, hogy ennek a szűrője dugult el. Ha ez a helyzet, akár szerelő nélkül is könnyedén orvosolhatjuk a bajt egy csavarhúzó és egy fogó segítségével.

Hogyan kell elvégezni helyesen a lefolyótisztítást?

Minden, amit tudnia kell, és még több, hogy elkerüld a rendszeres dugulásokat. Ha egy kicsit odafigyelünk és hetente kitisztítjuk a lefolyókat, nem lesz gondunk a dugulással, de mivel mindent az utolsó pillanatra hagyunk (mi magyarok főleg), a lefolyó duguláselhárítása gondot okoz hat. Mi most megadjuk a megoldást, nektek csak alkalmazni kell.

A dugulás megelőzése érdekében, ezeket tedd:+ Ne engedd, hogy ételmaradék, olaj, haj vagy más olyan tárgy kerüljön a lefolyóba, amelyek dugulást okozhatnak. Vannak úgynevezett rácsok a lefolyók eldugulásának megelőzésére, ezek nem engedik a lefolyóba a nagyobb ételmaradékokat.

+ Használj forró vizet a mosogatáshoz, ez a trükk nagyon jó a mosogató dugulás megelőzésére.

+ Ne öntsd a használt olajat a mosogatóba, kerüld az olaj leöntését a mosogatóba, mivel az olaj megtapad a mosogatócsöveken.

+ Ha nem akarunk sok pénzt költeni, készíthetünk saját magunknak házilag is lefolyótisztítót vegyszert. Ehhez használnunk kell: szódabikarbóna + ecetet. Arányában fél + fél pohárral szoktuk ajánlani az ügyfeleinknek.

Hogyan kell elvégezni a lefolyótisztítást vegyszerrel?

Van néhány lépés, amelyet mindenkinek követnie kellene, most bemutatjuk ezt a módszert.

+ A lefolyótisztítást mindig vacsora után, lefekvés előtt kell elvégezni, így az általunk használt lefolyótisztító egész éjszakán át hat.

+ Első körben öntsünk forró vizet a lefolyóba kb 2-5litert, ezzel előkészítjük a lefolyótisztítónak a terepet.

+ Másnap reggel öntsünk még 2-5 liter forró vizet a lefolyóba.

+ Fontos, hogy amennyiben lefolyótisztító szert vásárolunk, akkor annak a használati útmutatóját minden esetben kövessük!

Mit tegyünk, ha eldugult a wc?

Ha tovább akarunk menni a lefolyótisztításban, akkor a WC-t is ki kell dugulni, hogy elkerüljük a kellemetlen szagokat.

A boltokban rengeteg duguláselhárító termék van, amelyekkel a lefolyókat tisztíthatjuk, ezúttal a WC-nk lesz a cél. Ezek azonban általában drága termékek, és nem túl hatékonyak, ha komolyabb dugulásokról van szó.

A legjobb megoldás a házi módszerek alkalmazása, és mindenekelőtt az ingyenesség. Soha nem árt egy kis pénzt megtakarítani!

A 8 legjobb trükk a cső duguláselhárításhoz: Biztosak vagyunk abban, hogy ezeknek a trükköknek az alkalmazásával képes leszel teljes lefolyótisztítást végezni, mintha profi lennél.

  • Tipp 1: a boltokban számtalan termék van a csövek duguláselhárítására, csak rajtad múlik, hogy mennyi pénzt szeretne költeni az egyes termékekre. Azonban figyelj oda, hogyha egyáltalán nem folyik le a víz a csöveken, akkor a lefolyótisztító vegyszer sem fog eljutni a duguláshoz, hogy azt feloldja. Így ez teljesen felesleges lépés és pénzkidobás.
  • Tipp 2: a forró víz a lefolyók tisztításának sztárja, mindig minden körülmények között érdesem alkalmazni 2-5litert a lefolyóba.
  • Trükk 3: ha 5 evőkanál szódabikarbónát és egy kis pohár ecetet (3-5 kanál) juttatsz a csövekbe, elérheted a vágyott lefolyótisztítást. Azonban vigyázz, mert erős kölcsönhatásba lépnek egymással.
  • 4. trükk: a kézi pumpa klasszikusnak számít otthonunkban, és nem hiányozhat, ha lefolyótisztításról van szó. A wc dugulásánál egy nélkülözhetetlen lépésnek számít.
  • Tipp 5: A NaOH Nátrium hidroxid nagyon hatékony módszer, de nagyon óvatosnak kell lennünk, mivel ez a termék nagyon maró hatású. Miután beleöntötte a szódabikarbónát, öntse fel forró vízzel, és hagyja állni 30 percet. És voilá!
  • 6. trükk: ez a trükk abból áll, hogy egy drótot vezetünk be a dugulást okozó nem oda való szemét összegyűjtésére. Amennyiben nincs ilyen otthon, úgy tudunk készen venni: Extol lefolyócső tisztító 6 m 6 mm átmérő
  • 7. trükk: a szappannal megpróbáljuk megkenni a cső falát, hogy a zsír csússzon. A szappan kiöntése után önts hozzá forró vizet 2-5 litert.
  • 8. tipp: Keverd össze a következőket: 3 kiskanálnyi gyümölcssó és egy pohár ecetet. Ez a két konyhai alapanyag reakcióba lép egymással, amelyet néhány percig hagynunk kell hatni. Ezután adj hozzá HIDEG vizet, hogy teljesen kitisztítsa a lefolyót.

Hogyan oldjuk a dugulást fel a mosogatóban a háztartásban megtalálható dolgokkal?

A mosogató duguláselhárításához két olyan termékre van szükségünk, amelyek általában otthon megtalálhatóak.

Fentebb már említettük, hogy a szódabikarbóna és az ecet a legjobb szövetségesek, amikor a lefolyók tisztításáról van szó.

De van egy még ennél is jobb megoldás, amely segít nekünk abban, hogy a mosogató dugulásmentes maradjon. Az igazi lefolyótisztításhoz Coca-Colát fogunk használni. Igen, jól olvastad, Coca-Cola!

Ez a lefolyótisztítás egy szokatlan módja, amelyről az emberek még mindig nem sokat tudnak. De ez az egyik leghatékonyabb és legolcsóbb trükk a csövek duguláselhárítására. Azért mert mar mint az állat.

Ez nagyon egyszerű, csak egy üveg vagy néhány doboz Coca-Cola kell hozzá. A lefolyótisztítás azzal kezdődik, hogy a Coca-Colát leöntjük a dugulásos mosogatóba vagy a ház bármely más eldugult lefolyójába.

A Coca-Colát körülbelül 15 percig kell állni hagyni, és ezután a mosogató tiszta lesz, és nem fog eldugulni.

Ha a Coca-Cola-trükk nem működik elsőre, ismételje meg a folyamatot, amíg a mosogató vagy a lefolyó végre ki nem dugul.

Utolsó simításként önthetünk egy kis forró vizet, hogy még profibban tegyük a dolgunkat.