fertőtlenítés

Amennyiben eldugult a csatorna vagy a lefolyó, nem marad más választás, mint hogy szakembert hívjon, aki gyorsan és pontosan elvégzi a dugulás elhárítását. Sok esetben azonban kellemetlen szagok maradnak a munkálatok után. Egy jó duguláselhárító szakember a kellemetlen szagok eltüntetéséről is gondoskodik. Általában a tisztítófolyadékok el szokták tüntetni a kellemetlen szagokat is, ám ha ez nem történik meg, akkor további kémiai szerek alkalmazása folytán bizonyára megszabadulhat a szagoktól.

Egy duguláselhárítás után fontos a fertőtlenítés is, hisz sok esetben piszok is jár a dugulás megszüntetésével. Ha jó csapatra bízza a munkálatokat, akkor ezt nem Önnek kell eltakarítania, hanem a csapat elvégzi Ön helyet. Ezt legtöbb esetben erős kémiai vegyszerekkel oldják meg, hogy még véletlenül se legyen meg az esélye egy esetleges fertőzésnek.

Ez nagyon fontos lépés, hisz főleg ha a wc dugult el, akkor nagyon magas egy betegség kockázata. A fertőtlenítést közvetlenül a hiba elhárítása után kell végrehajtani, és legjobb, ha ipari szerekkel történik a művelet. Érdemes arra odafigyelni, hogy a legtöbb fertőtlenítőszernek kell egy kis idő, míg igazán hatni tud, ezért ha azt veszi észre, hogy a szakemberek csak kevés ideig alkalmazzák a fertőtlenítő szert, akkor mindenképp szóljon nekik, hisz ezzel Ön és családja egészségét kockáztatják.

Fertőtlenítés után kerüljön sor a lefolyó szagtalanítására is:

Amikor a fertőtlenítés megtörtént, akkor kell következzen a szagtalanítás, hisz egy ilyen munkálat együtt jár kellemetlen szagokkal is. Fontos, hogy ha dugulás után van a szag, akkor mindenképpen bízza szakemberre annak megszüntetését, hisz sok esetben házi vagy bolti szerekkel nem biztos, hogy menni fog.

Amennyiben szakértő csapat érkezik Önhöz, akkor ezt nem is kell kérnie, hisz a szagtalanítás beletartozik az alapárba. Ilyenkor speciális folyadékokat öntenek a csatornába, ami nemcsak megszünteti a kellemetlen szagokat, hanem hosszan biztosítja, hogy a szagok ne térjenek vissza. Ez fontos, hisz sok esetben panaszkodnak arra, hogy másnap ismét szag terjengett a csatorna körül.

Lefolyó fertőtlenítés normál esetekben:

Ha nem dugulás után akar fertőtleníteni, hanem csak a lefolyókat szeretné tisztává tenni, akkor a bolti szerek is jó megoldások lehetnek. Fontos, hogy olyan lefolyótisztítót vásároljon, ami egyből fertőtlenít is, hisz ebben az esetben egy termék megvásárlása elegendő, és akár egy művelettel végre is hajtható. Otthoni fertőtlenítésre jó megoldás lehet még az ecet is.

Amennyiben a fertőtlenítés a cél, akkor ne hígítsa föl, sőt amennyire csak lehet, magas koncentrációjú ecetet vásároljon, így sokkal biztosabb a fertőtlenítés.

A házi szagtalanításra is jó megoldás az ecet, ilyen esetben érdemes hozzátenni még citromot is.

Ha tiszta és átjárható a csatorna vagy a lefolyó, akkor nem szabad belőle kellemetlen szagok áradjanak. Épp ezért feltétlenül nézesse meg szakemberrel, ha pár napja már érzi a szagokat.

Az is lehet, hogy csak megrakódott a szifon vagy a szelep, de a szagok valami nagyobb probléma előjelei is lehetnek.