konyhai visszacsapó szelep

A mélyebb vizesblokkokban gyakori az esővíz vagy szennyvíz visszaáramlása a csatornából. A fővezetékre szerelt 110-es vagy 125-ös visszacsapószelep sok esetben nem elegendő. Visszafolyás még mindig előfordulhat. Ezen a területen, általában a pinceszinten, a padlóösszefolyók és a zuhanytálca nem ajánlottak. Erős esőzés esetén a szennyvíz visszaduzzadhat. Érdemes a pincében 50 mm-es visszacsapó szifont szerelni ha jót akarunk magunknak.

A visszacsapó szelep akkor záródik, amikor az esővíz az utcai csatornarendszerből visszafolyik. Ezzel elzárja a beáramló esővizet. A szelep házába szerelt billenőszelep a szennyvíz visszafolyásakor elzár. Azonban újra kinyílik, amikor a fordított víznyomás megszűnik az utcai irányból. A tökéletes és automatikus működéshez a szelepnek nyitva kell lennie állandóan.

Visszacsapó szelep karbantartása

Annak érdekében, hogy a szifonrendszer könnyen telepíthető és tisztítható legyen, a szelep beépítése után kell felszerelni. Fontos, hogy a telepítéskor ügyelni kell az áramlási irány helyes beállítására. Érdemes a jobb minőségűt választani, amely később javítható is lehet. Mi az HL Hutterer & Lechner HL4-et ajánljuk mindenkinek.