Hogyan változtassuk a szagokat illatokká?

A wcből áradó szagok egy életre meg tudják bélyegezni a tulajdonost a vendégek szemében. Ezek általában azért alakulnak ki, mert eldugulnak a lefolyók, esetleg a wcperem alá vagy a wcbe olyan baktériumok telepednek, amelyek iszonyatos bűzt okoznak. A legmakacsabb baktériumok ellen a legmakacsabb tisztítószerek ajánlottak, de ha spórolni szeretnénk, vannak olyan házi praktikák, amelyekkel védekezhetünk a szagok és a baktériumok ellen is.

Az egyik ilyen házi trükk az ecet használata. Az ecet alkalmas szagtalanításra, és az összetevői miatt kiváló a baktériumok ellen is. Súrolószerként használhatunk szódabikarbónát. Hetente egyszer öntsünk a wcbe 1 pohár szódabikarbónát és a wckefével súroljuk át. Nem csak a szagok szűnnek meg, hanem a wckagyló is gyönyörűen csillogni fog.

ételecet
wc illatosító
A wc illatosítok használata csak azután lehetséges, miután felszámoltuk az összes baktériumot, szennyeződést. Ezek ellen pedig kiváló a hidrogén-peroxid. Ez az anyag teljesen elpusztítja a baktériumokat, és a vízkövet is eltávolítja. A kóla szintén kiváló a vízkő ellen. A vízkőtől mindenképpen meg kell szabadulni, hisz könnyen megtelepednek rajta a baktériumok és a wc csillogása is megszűnik.

Olyan is kapható, amely gátolja a lerakódások képződését, és egyben kellemes illattal tölti meg a helyiséget. Például a két tartályos Bref Duo aktív minden lehúzásnál átmossa a wccsészét, és illatosítja is azt.