Házi mosogatószer készítése - duguláselhárítás fix áron.
Blog fejléc logo

Házi mosogatószer készítése


Mosogatószer házilag is készíthető, csupán néhány egyszerű és környezetbarát alapanyagra van szükség. Hatása ugyanolyan jó, mint bolti társainak, de árban jóval kevesebb. A házi mosogatószer egyik legfontosabb alapja a glicerin.

A glicerin nemcsak kitűnő hidratáló, de samponokba, fogkrémekbe, szappanokba is használják összetevőként.

A mosogatószer elkészítéséhez vízre, folyékony glicerinre, 100%-os illóolajra, szappanra (lehetőleg házi készítésűre), valamint ecetre vagy cimtromlére lesz szükség.

Mosogatószer készítésének lépései:

Egy lábasba tegyen egy deci reszelt szappant és 4 deci vizet. Inkább alacsony lángon, mintsem magasan kezdjük el összeolvasztani az elegyet. Nem szabad hagyni felforrni a szappanos vizet. Mikor elolvadt a szappan, vegye le a tűzről, majd hagyja hűlni. Mikor langyosra hűlt, hozzá lehet tenni az 5-10 csepp illóolajat. Illóolajból a citrusos a legjobb választás, de használható bármilyen más, ízlésünk szerint.

Utána kerül bele a két evőkanál ecet vagy citromlé, majd végezetül az egy evőkanál glicerin. Ha kihűlt, botmixerrel tegye teljesen simává, majd egy régi pillepalackba töltve már használható is. Ha nincs ideje lereszelni a szappant, akkor sincs semmi probléma. Kisebb darabokra vágva a szappant is készítheti a mosogatószert, hisz úgy is elolvad, csak egy kicsit több idő alatt.

Ha nem találunk glicerint, anélkül is elkészíthető mosogatószer:

Ugyanazok az arányok kellenek hozzá, és ugyanúgy készül. Ha langyosra hűlt, akkor kerüljön bele az ecet. Ha a massza túl hígnak tűnik, akkor szódabikarbónát adjon hozzá.

Jó tudni, hogy egyik változat sem habzik úgy, mint a bolti és nem is olyan sűrűek, de ugyanolyan jó a tisztítóerejük. Házilag készítve jóval kevesebbe kerül a mosogatószer, mintha készen vásarolnánk. Amennyiben szeretnénk, kevés színezőanyagot is tehetünk hozzá.

Duguláselhárítás Fix áron: garanciával: 0-24Ha úgy érzi, hogy tudunk segíteni akkor vegye fel velünk kapcsolatot:

Név

E-mail


Tárgy, mivel van probléma?


Telefonszám (minden esetben felhívjuk)


Üzenet:Adatkezelési szabályzat:
Az "Üzenet elküldése" gomb lenyomásával: Alulírott érintett egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok, hogy a jelen űrlapon megadott adataimat a Provi Domus kft. (székhely: 1191 Budapest, Hamvas utca 7-9.) megismerje, tárolja és kezelje a számomra nyújtott tájékoztatásokkal és szolgáltatásokkal kapcsolatban, betartva az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelete (GDPR) rendelkezéseit. Tovább: Részletes adatkezelési szabályzat