GY.I.K. gyakran ismételt kérdések duguláselhárítás
Blog fejléc logo

Kérdések és válaszok a duguláselhárítással kapcsolatban

Kérdések és válaszok a duguláselhárítással kapcsolatban

Csőtörés esetén mit tehetünk?


Gyakran előfordul, hogy építkezéskor vagy lakásfelújításkor belefúrunk egy eldugott vízcsőbe, valamint az is, hogy az elavult, régi csövek elrepednek vagy eltörnek a rozsdásodás következtében.

Melyek a dugulások kiváltó okai?


A következőkben felsorolunk néhány olyan problémát, ami a dugulásokért felelős lehet. Az egyik ilyen probléma az lehet, hogy nem megfelelő a vezetékek lejtése.

A Mitől buborékol a lefolyó?


Sok esetben váratlanul azzal kell szembesülni, hogy eldugul a lefolyó. Ez olyankor is előfordulhat, ha nagyon vigyázunk arra, hogy ne kerüljön semmi idegen dolog bele. A sampon-, szappan- vagy mosogatószer maradványok...

Mire jók a tisztítóidomok?


Kevesen tudják azt, hogy mik is azok a tisztítóidomok. Olyan, a vezetékbe szerelt idomok, amik a tisztítást segítik elő. Tehát nem csak dugulás esetén lehet azokat igénybe venni...

Mit kell tudni a dugulásról?


A dugulás elhárítás nem más, mint olyan munkálatok sokasága, ami nem csak a dugulást szünteti meg, hanem megelőző szerepe is van. Főleg olyan esetekben, amikor a vezetékeket megelőzésképpen mossa ki a szakember.

Mitől dugul el a legkönnyebben a csatorna?


Van néhány olyan dolog, amit fontos tudni, annak érdekében, hogy igazán hatásosan tudjuk megelőzni a dugulásokat. Amennyiben az alapszabályokat betartjuk, akkor már nagyon sokat tettünk azért, hogy megelőzzük a rendszerint sok kellemetlenséggel járó dugulásokat.

Mekkora kell legyen a szennyvízcsatorna lejtése?


Aki még nem épített csatornarendszert, bele se gondol abba, mennyire fontos, hogy mennyire lejt a szennyvízcsatorna. A hozzá nem értő laikusok szerint 3 és 8% közötti kell legyen a csatorna lejtése.

Van olyan, hogy dugulás biztosítás?


Bizonyára nincs olyan ember, aki eddigi élete folyamán ne találkozott volna lefolyó-, WC- és egyéb dugulásokkal és az ezekkel járó kellemetlen következményekkel.

Hogyan előzhetjük meg a dugulásokat


Azért, hogy megelőzzük a kellemetlen munkával járó lefolyó dugulását, mi magunk is tehetünk. Nagyon praktikus módszer, ha legalább havonta felforralunk egy nagy fazék vizet és beleöntjük a kagylóba, így a felgyülemlett zsiradék és a szennyeződések is feloldódnak, ezzel pedig megelőzzük a dugulást.

Miért fontos a Kültéri szennyvíz és fordító aknák rendszeres karbantartása?


A kültéri szennyvíz és fordító aknák rendszeres karbantartásával, takarításával Ön akár tízezreket is megspórolhat. Az aknákat rendszeresen ellenőrizzük le, és ha úgy látjuk, hogy egy gyökér vagy ág a lefolyás útját állja, akkor mindenképpen azonnal avatkozzunk be.

Mire jó a flexibilis lefolyócső?


A régi vízszerelők a mai napig inkább a hagyományos szifonokat alkalmazzák, mintsem az úgynevezett jollyflex csöveket. Mindenki maga dönti el, hogy milyent szereltet be, de érdemes utánajárni annak, hogy miért félnek ennyire ettől a nagyon hasznos felszereléstől a szakemberek.

Mennyibe kerülhet a duguláselhárítás?


Duguláselhárító szakemberekről, cégekről sokan hallottak már, viszont annál kevesebben tudják, hogy mennyibe is kerül egy-egy ilyen szolgáltatás. Sokan azért nem mernek szakemberekhez, tisztító cégekhez fordulni...

Melyek a dugulás okai?


A konyhai, fürdőszobai dugulások mind olyan problémák, amelyekkel viszonylag gyakran szembesülünk, de ha is nem fordul elő bizonyos időközönként otthonunkban, életünk folyamán legalább egyszer biztosan találkozunk vele...

Mire jók a tisztítóidomok?


A lefolyórendszereknek rendelkezniük kell különböző tisztítási lehetőségekkel a zavartalan működés érdekében. Az egyik ilyen lehetőség a tisztítóidomok használata.

Mire jó a konyhamalac?


A konyhamalac igen praktikus konyhai eszköz, amely ledarálja a megmaradt ételmaradékokat, így könnyedén megszabadulhatunk ezektől. A konyhamalac beépítése azonban igen nagy odafigyelést és szakértelmet igényel...

Hogyan szüntessük meg a lefolyók szagát?


Ha figyelünk arra, hogy a lefolyók tisztán maradjanak, hibátlanul végezhessék feladatukat, sok kellemetlenségtől óvhatjuk meg magunkat. Nem dugulnak el, és nem árasztják el a lakást kellemetlen szagokkal.

Mit tegyünk, ha csöpög a csap?


A csöpögő csap amellett, hogy idegesítő, még sokba is kerülhet, ha nem teszünk idejében ellene. Nem kell feltétlenül szakemberhez fordulnunk, hiszen ez otthon, saját kezűleg is könnyen megoldható, függetlenül attól...

Mik a csatorna szagot kiváltó okok?


A csatornaszag okai rendkívül sokfélék lehetnek, de azt bizonyára mindenki belátja, hogy aligha lehetne nagyobb kellemetlenség egy lakásban annál, minthogy a lefolyókból mindent átható, kellemetlen csatornaszag terjeng.

Hogyan ássunk munkaárkot?


Általában a kertes családi házaknál a közmű vezetékek elhelyezéséhez szokták létrehozni. A házból kifolyó szennyvíz az utcán lévő csatornahálózatba csatlakozik, vagy a központi gázvezetékhez...

Hogyan lehet falbontás nélkül megszüntetni a dugulást?


Hogy rögtön válaszoljunk is a cikk címében feltett kérdésre, vannak bizonyos esetek, amikor sehogyan, de szerencsére a dugulásoknak csak nagyon kis része – mintegy 5-10 százaléka – végződik azzal, hogy...

Mit kell tudni a vizes duguláselhárításról?


A vizes duguláselhárítás kapcsán sokan azért lepődnek meg a leginkább, mert egyszerűen nem is sejtették korábban, hogy ilyen megoldás létezhet azzal kapcsolatban, hogy elháríthassák a rendkívüli kellemetlenségeket okozó dugulást.

Mi az a Womas csatornatisztítás?


A duguláselhárítást végző szakemberek körében már a szaknyelv részét képezi az úgynevezett womázás, ami nem másból, mint a woma csatornatisztító gépből ered.

Csatornaszag a lakásban – hogyan lehet megszüntetni?


Biztos mindenkivel előfordult, hogy függetlenül attól, hogy teljesen tisztán tartja a fürdőszobát vagy a konyhát, mégis kellemetlen szagok terjengnek a helyiségben.

Mit tegyünk, ha bűz áramlik a lefolyóból?


Sajnos elkerülhetetlen, hogy lakásunkban időről-időre ne ütnék fel fejüket a kellemetlen szagok a konyha vagy a fürdőszoba lefolyóiban. Még a legtisztább, minden higiéniai előírásnak megfelelően...

Hogyan változtassuk a szagokat illatokká?


A wcből áradó szagok egy életre meg tudják bélyegezni a tulajdonost a vendégek szemében. Ezek általában azért alakulnak ki, mert eldugulnak a lefolyók, esetleg a wcperem alá...


  • Partnerünk:

   Nincs olyan, hogy megoldhatatlan rejtvény:

   rejtvény kereső

   Bizonyára mindenki ismeri a rejtvényújságokat vagy a mai modern világban már inkább az internetes online rejtvényeket. Nem létezik olyan ember a földön aki mindenre tudna válaszolni, ezért is léteznek bizonyos rejtvény kereső weboldalak amik megadják nekünk a helyes választ. Természetesen ez csalás de inkább csaljon az ember mint sohase oldja meg a rejtvényt. Az ilyen weboldalak működése egyszerű: a kereső mezőbe beírjuk amit nem tudunk és rányomunk a kereső gombra. Nagyon fontos, hogy csupán a lehetséges megoldásokat fogjuk megkapni ami nem feltétlen az amire nekünk szükségünk van.

  • Partnerünk:

   Az autómentés mesterei:

   autómentés éjjel és nappal

   Amióta léteznek autók és motorok azóta léteznek autómentők is mivel olyan autó vagy motor nincs ami nem romlik el. Képzeljük el ha nem létezne autómentő szolgáltatás akkor mára már mindenhol rossz autók állnának az utak szélén elrohadva. Cégünk arra esküdött el, hogy a lerobbant autósoknak segít mert mi is tudjuk milyen az ha elrobban az ember. Szolgáltatásunk a nap minden órájában éjjel és nappal is elérhető. Keresse fel weboldalunkat: automento-m3.hu

  • Partnerünk:

   Éjjeli őrangyal Budapest-en:

   Alexandra sofőr szolgálat éjjeli őrangyal

   Az éjjeli őrangyalok ahogy a nevük is mutatja éjjel jönnek és segítenek a bajban. Akkor ha nincs kit hívni akkor az éjjeli őrangyalok segítenek akik minden éjjel arra várnak, hogy segíthessenek. Az éjjeli őrangyalok nappal is dolgoznak? Természetesen, ez csupán a népi elnevezése a szolgáltatásnak. Az Alexandra sofőr szolgálat éjjeli őrangyal szolgáltatása nem olyan mint az összes többi. A weboldalunkon bővebben tájékozódhat a részletes szolgáltatásaink listájáról.

  • Partnerünk:

   Duguláselhárítás Törökbálinton és környékén:

   Duguláselhárítás Törökbálint

   Törökbálint sem kivétel sajnos ott is elég gyakorta a dugulás a wc, lefolyó, mosogató-ban. Mivel Törökbálint már pest megyében egy kertes övezet ezért itt a kertekben is szokott probléma lenni. Nagyon sok cég inkább Budapesten és pár km-es vonzáskörzetében dolgozik csak és a pest megyei településekkel nem foglalkoznak. Nálunk ez nem így van! Cégünk Törökbálinton is dolgozik és nem plusz harmincezer forint benzin költséggel. Győződjön meg róla keressen minket Törökbálinton, weboldalunk: Duguláselhárítás Törökbálint, az áraink a földön járnak.

  • Partnerünk:

   Az arcápolás lépései

   Arcápolás lépései

   Nem csak a nőknek hanem a férfiaknak is szüksége van néha az arcápolásra. Arról nem is beszélve, hogy az ápolt külsőt a nők jobban szeretik. A következő oldalon tájékozódhat az arcápolás lépései-ről ami nem csak nőknek szól. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően az új technológiák már csodákra képesek, igaz a fiatalságot még nem adják vissza. A fiatalsagtitkai.hu azt vállalta be hogy bemutasson pár terméket, hogy ezzel is ismertesse a technológiai fejlődést.