GY.I.K. gyakran ismételt kérdések duguláselhárítás
Blog fejléc logo

Kérdések és válaszok a duguláselhárítással kapcsolatban

Csőtörés esetén mit tehetünk?


Gyakran előfordul, hogy építkezéskor vagy lakásfelújításkor belefúrunk egy eldugott vízcsőbe, valamint az is, hogy az elavult, régi csövek elrepednek vagy eltörnek a rozsdásodás következtében.

Melyek a dugulások kiváltó okai?


A következőkben felsorolunk néhány olyan problémát, ami a dugulásokért felelős lehet. Az egyik ilyen probléma az lehet, hogy nem megfelelő a vezetékek lejtése.

A Mitől buborékol a lefolyó?


Sok esetben váratlanul azzal kell szembesülni, hogy eldugul a lefolyó. Ez olyankor is előfordulhat, ha nagyon vigyázunk arra, hogy ne kerüljön semmi idegen dolog bele. A sampon-, szappan- vagy mosogatószer maradványok...

Mire jók a tisztítóidomok?


Kevesen tudják azt, hogy mik is azok a tisztítóidomok. Olyan, a vezetékbe szerelt idomok, amik a tisztítást segítik elő. Tehát nem csak dugulás esetén lehet azokat igénybe venni...

Mit kell tudni a dugulásról?


A dugulás elhárítás nem más, mint olyan munkálatok sokasága, ami nem csak a dugulást szünteti meg, hanem megelőző szerepe is van. Főleg olyan esetekben, amikor a vezetékeket megelőzésképpen mossa ki a szakember.

Mitől dugul el a legkönnyebben a csatorna?


Van néhány olyan dolog, amit fontos tudni, annak érdekében, hogy igazán hatásosan tudjuk megelőzni a dugulásokat. Amennyiben az alapszabályokat betartjuk, akkor már nagyon sokat tettünk azért, hogy megelőzzük a rendszerint sok kellemetlenséggel járó dugulásokat.

Mekkora kell legyen a szennyvízcsatorna lejtése?


Aki még nem épített csatornarendszert, bele se gondol abba, mennyire fontos, hogy mennyire lejt a szennyvízcsatorna. A hozzá nem értő laikusok szerint 3 és 8% közötti kell legyen a csatorna lejtése.

Van olyan, hogy dugulás biztosítás?


Bizonyára nincs olyan ember, aki eddigi élete folyamán ne találkozott volna lefolyó-, WC- és egyéb dugulásokkal és az ezekkel járó kellemetlen következményekkel.

Hogyan előzhetjük meg a dugulásokat


Azért, hogy megelőzzük a kellemetlen munkával járó lefolyó dugulását, mi magunk is tehetünk. Nagyon praktikus módszer, ha legalább havonta felforralunk egy nagy fazék vizet és beleöntjük a kagylóba, így a felgyülemlett zsiradék és a szennyeződések is feloldódnak, ezzel pedig megelőzzük a dugulást.

Miért fontos a Kültéri szennyvíz és fordító aknák rendszeres karbantartása?


A kültéri szennyvíz és fordító aknák rendszeres karbantartásával, takarításával Ön akár tízezreket is megspórolhat. Az aknákat rendszeresen ellenőrizzük le, és ha úgy látjuk, hogy egy gyökér vagy ág a lefolyás útját állja, akkor mindenképpen azonnal avatkozzunk be.

Mire jó a flexibilis lefolyócső?


A régi vízszerelők a mai napig inkább a hagyományos szifonokat alkalmazzák, mintsem az úgynevezett jollyflex csöveket. Mindenki maga dönti el, hogy milyent szereltet be, de érdemes utánajárni annak, hogy miért félnek ennyire ettől a nagyon hasznos felszereléstől a szakemberek.

Mennyibe kerülhet a duguláselhárítás?


Duguláselhárító szakemberekről, cégekről sokan hallottak már, viszont annál kevesebben tudják, hogy mennyibe is kerül egy-egy ilyen szolgáltatás. Sokan azért nem mernek szakemberekhez, tisztító cégekhez fordulni...

Melyek a dugulás okai?


A konyhai, fürdőszobai dugulások mind olyan problémák, amelyekkel viszonylag gyakran szembesülünk, de ha is nem fordul elő bizonyos időközönként otthonunkban, életünk folyamán legalább egyszer biztosan találkozunk vele...

Mire jók a tisztítóidomok?


A lefolyórendszereknek rendelkezniük kell különböző tisztítási lehetőségekkel a zavartalan működés érdekében. Az egyik ilyen lehetőség a tisztítóidomok használata.

Mire jó a konyhamalac?


A konyhamalac igen praktikus konyhai eszköz, amely ledarálja a megmaradt ételmaradékokat, így könnyedén megszabadulhatunk ezektől. A konyhamalac beépítése azonban igen nagy odafigyelést és szakértelmet igényel...

Hogyan szüntessük meg a lefolyók szagát?


Ha figyelünk arra, hogy a lefolyók tisztán maradjanak, hibátlanul végezhessék feladatukat, sok kellemetlenségtől óvhatjuk meg magunkat. Nem dugulnak el, és nem árasztják el a lakást kellemetlen szagokkal.

Mit tegyünk, ha csöpög a csap?


A csöpögő csap amellett, hogy idegesítő, még sokba is kerülhet, ha nem teszünk idejében ellene. Nem kell feltétlenül szakemberhez fordulnunk, hiszen ez otthon, saját kezűleg is könnyen megoldható, függetlenül attól...

Mik a csatorna szagot kiváltó okok?


A csatornaszag okai rendkívül sokfélék lehetnek, de azt bizonyára mindenki belátja, hogy aligha lehetne nagyobb kellemetlenség egy lakásban annál, minthogy a lefolyókból mindent átható, kellemetlen csatornaszag terjeng.

Hogyan ássunk munkaárkot?


Általában a kertes családi házaknál a közmű vezetékek elhelyezéséhez szokták létrehozni. A házból kifolyó szennyvíz az utcán lévő csatornahálózatba csatlakozik, vagy a központi gázvezetékhez...

Hogyan lehet falbontás nélkül megszüntetni a dugulást?


Hogy rögtön válaszoljunk is a cikk címében feltett kérdésre, vannak bizonyos esetek, amikor sehogyan, de szerencsére a dugulásoknak csak nagyon kis része – mintegy 5-10 százaléka – végződik azzal, hogy...

Mit kell tudni a vizes duguláselhárításról?


A vizes duguláselhárítás kapcsán sokan azért lepődnek meg a leginkább, mert egyszerűen nem is sejtették korábban, hogy ilyen megoldás létezhet azzal kapcsolatban, hogy elháríthassák a rendkívüli kellemetlenségeket okozó dugulást.

Mi az a Womas csatornatisztítás?


A duguláselhárítást végző szakemberek körében már a szaknyelv részét képezi az úgynevezett womázás, ami nem másból, mint a woma csatornatisztító gépből ered.

Csatornaszag a lakásban – hogyan lehet megszüntetni?


Biztos mindenkivel előfordult, hogy függetlenül attól, hogy teljesen tisztán tartja a fürdőszobát vagy a konyhát, mégis kellemetlen szagok terjengnek a helyiségben.

Mit tegyünk, ha bűz áramlik a lefolyóból?


Sajnos elkerülhetetlen, hogy lakásunkban időről-időre ne ütnék fel fejüket a kellemetlen szagok a konyha vagy a fürdőszoba lefolyóiban. Még a legtisztább, minden higiéniai előírásnak megfelelően...

Hogyan változtassuk a szagokat illatokká?


A wcből áradó szagok egy életre meg tudják bélyegezni a tulajdonost a vendégek szemében. Ezek általában azért alakulnak ki, mert eldugulnak a lefolyók, esetleg a wcperem alá...
  Itt tudsz keresni a weboldalonbelül:  Referenciáink, itt és így dolgozunk:

  Pest megyei település kereső:


  Legkeresetebbek:

  Gyakran ismételt kérdések:
  • Hol van a cégünk székhelye?

   Cégünk Budapesten van bejegyezve de e miatt ne aggódjon mert egész Pest megyében dolgozunk.

  • Átlagosan mennyibe kerül egy duguláselhárítás?

   Nálunk 7 ezer forinttól 30 ezer forintig bármi lehetséges ez a munka nehézségétől függ.

  • Mennyi ideig tart egy duguláselhárítás átlagosan?

   Mivel gyakorlottak vagyunk már a munkában ezért nekünk 15 perctől 40 percig tarthat egy munka de ez is a munka nehézségétől függ.

  • Tehetek valamit az ellen, hogy én oldjam meg ingyen a dolgot?

   Igen. A házi praktikák aloldalunkon ezeket be is mutatjuk.

  • Megrendelés után mennyi idő míg ideér a szakember?

   Ez megbeszélés kérdése és szabad kapacitás kérdése. Akár egy héttel előre is lehet tervezni és beiktatjuk valahová ahol Önnek jó. Az is elképzelhető, hogy 1 órán belül a megkeresés után ott vagyunk.

  • Szét lesz verve a fürdőszobám vagy a wc-m?

   Nem. Büszkék vagyunk rá, hogy a szakértelmünk miatt meg tudjuk oldani minden féle rongálás nélkül.

  • Ha hajnapban keletkezik dugulásom akkor mit kell tennem?

   Mi hajnalban is dolgozunk így akár hajnal 2-kor is kimegyünk megoldani a problémát. Ilyen esetben telefonálni kell mert éjszaka nem olvasunk e-maileket.

  • Mi a garancia, hogy a pénzemért megoldják a dugulást?

   1 hét garanciát vállalunk a munkánkra.