Fürdőszobai összefolyók dugulásának legfőbb okai - duguláselhárítás fix áron.
Blog fejléc logo

Fürdőszobai összefolyók dugulásának legfőbb okai


A fürdőszobai padlóösszefolyók nagyon gyakran hajlamosak eldugulni, aminek tisztítása az esetek jelentős részében házi módszerekkel, otthon is elvégezhető. Az összefolyók dugulásának számtalan oka lehet, de a legtöbb esetben az okozza a problémát, ha a vízgyűjtő tartályba valamilyen idegen tárgy került bele – például gyerekjáték darabkái, nagyobb szappandarabok –, vagy valamilyen lerakódás keletkezett, ami könnyedén kialakulhat a hideg szappanos víztől, a hajszálaktól, de természetesen már magától a vízkőtől is.

Fürdőszobai összefolyók fogyatékossága:

A fürdőszobai összefolyók egyik úgynevezett fogyatékossága, hogy tetejük nyílt, rácsos szerkezetű, ami azt jelenti, hogy a külvilágból is rengeteg szemetet és koszt képesek felszívni, nem kell ahhoz közvetlenül a csőrendszerben problémának lennie. Példának okáért mindig belehullik a lefolyóba a por, öltözéskor az összes szösz, haj, a padlón lerakódott egyéb kosz, amelyeket főleg felmosás során masszaként sodrunk bele, de festéskor vagy felújításkor is bekerülhetnek olyan törmelékek vagy egyéb anyagok, amelyek problémát okozhatnak. Ezek általában nagyon sűrű, iszapszerű lerakódást produkálnak, amelyek teljesen el tudják zárni a lefolyó víz útját, és egy idő után nem csak visszafolyatják a vizet a fürdőszoba padlójára, hanem nagyon kellemetlen szagokat is áraszthatnak. Ha a zuhanytálca és a fürdőkád lefolyója is bele van kötve a fürdőszobai összefolyóba, a dugulást nagyon gyakran hajszálak és szőrszálak idézik elő, amelyek elakadnak a szifonban, és a szappanmaradékokkal, valamint az egyéb kosszal érintkezve szürkés, büdös masszává állnak össze.

Ha konkrétan a dugulás nem a lefolyó csöveiben, hanem a szifonban alakul ki, azt a padlóösszefolyó rácsának eltávolításával könnyedén elháríthatjuk. Ilyenkor nincs más dolgunk, csak a rács elforgatása és kiemelése után egy gumikesztyű húzásával kipiszkálni a szifon alján összegyűlt, gyakran már a csővezetékbe is belenyúló iszapos, darabos lerakódást. Ha ez okozta a problémát, akkor általában már ennyitől a dugulás, a kellemetlen szagok vagy a nehéz lefolyás elhárítódik. Ha ilyenkor biztosra akarunk menni, még a rács visszaszerelése előtt öntsünk forró ecetet a lefolyóba, majd néhány perc után forrásban lévő vizet utána. Ezzel nem csak fertőtleníthetjük, hanem a vízkőtől is megszabadítjuk az összefolyót.

Fürdőszobai összefolyók dugulásának nem jó a szaga:

Amennyiben a legzavaróbb tényező a kellemetlen szag, akkor azt általában több dolog is okozhatja. A leggyakoribb általában az, hogy a szifonra nincs rákötve fogyasztó vezeték, mindössze arra szolgál, hogy elvezesse a padlóra kifolyt vizet. A szifonon tehát nincsen rendszeresen átfolyó víz, amitől az kiszáradhat, a bűzzár pedig ezzel megszűnik, így a csatornahálózat irányából vissza tud áramlani a kellemetlen szag. Ennek a legjobb ellenszere, ha mindig ügyelünk arra, hogy a lefolyóban legyen minimális mennyiségű víz. Kellemetlen csatornaszag alakulhat ki továbbá akkor is, ha a padlószifon tisztító dugója elreped vagy kivételre kerül, ez ugyanis eredetileg a bűzelzáró szerepét töltötte be. Ezt könnyedén pótolhatjuk egy egyszerű parafa dugóval is, amivel könnyen és egyszerűen gátolhatjuk meg a szagok visszaáramlását.

Amennyiben a dugulás nem a padlóösszefolyóban, hanem az ahhoz közvetlenül csatlakozó csővezetékben található, abban az esetben a házi módszerek és praktikák többsége már nem alkalmazható sikerrel. Ilyenkor érdemes haladéktalanul szakembernek szólni, mielőtt még nagyobb lenne a baj, és elárasztaná az egész lakást a szennyvíz.

Duguláselhárítás Fix áron: garanciával: 0-24Ha úgy érzi, hogy tudunk segíteni akkor vegye fel velünk kapcsolatot:

Név

E-mail


Tárgy, mivel van probléma?


Telefonszám (minden esetben felhívjuk)


Üzenet:Adatkezelési szabályzat:
Az "Üzenet elküldése" gomb lenyomásával: Alulírott érintett egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok, hogy a jelen űrlapon megadott adataimat a Provi Domus kft. (székhely: 1191 Budapest, Hamvas utca 7-9.) megismerje, tárolja és kezelje a számomra nyújtott tájékoztatásokkal és szolgáltatásokkal kapcsolatban, betartva az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelete (GDPR) rendelkezéseit. Tovább: Részletes adatkezelési szabályzat