A folyékony gépi mosogatószerek előnyei

Amikor megjelentek az első mosogatógépek, a háziasszonyok elég kétkedőek voltak. Nem bíztak abban, hogy a gép ugyanolyan hatással fog dolgozni, mintha kézzel mosogatnák el az edényeket. A másik ok, amiért kétkedtek a háziasszonyok: nem értették, hogy a sima vízzel hogyan lehet tiszta edényeket előszedni a gépből.

A mosogatógépbe való tablettákat folyamatosan fejlesztették, és mára már elértek egy olyan fejlettségi szintet, amely segítségével sokkal tisztább, higiénikusabb lehet a mosogatás. A fáradt háziasszonynak semmi más dolga nem akad a mosatlannal, mint hogy betegye a gépbe, majd elindítsa a megfelelő programot. Akárcsak a mosógépek, ezek is nagyban megkönnyítik a házi munkát, hisz amit félóra/egy óra alatt lehetne kézzel elmosni, azt a gép könnyedén elvégzi. Ez idő alatt a háziasszonyok foglalkozhatnak a gyerekekkel, esetleg azt az időt fordíthatják magukra is.

A tabletták folyamatos fejlődésével igény mutatkozott egy olyan folyékony mosogatószerre is, amely a mosogatógépbe tölthető:

Természetesen az első ilyen szerek eredményei még elmaradtak az elvárásoktól, de fokozatosan javult a minőség, mára pedig elmondhatjuk, hogy azok a mosogatógép-használók, akik kipróbálták a folyékony szereket, most már sokkal inkább emellett döntenek, nem pedig a tabletta mellett. Megkérdezve a háziasszonyokat, sok pozitívumot soroltak fel a folyékony szer mellett. A legfontosabb, hogy a folyékony szert használva kevesebb volt a dugulás. Teljesen feloldódik, és nem történik olyan baleset, hogy a gép valamelyik sarkában megáll. Mivelhogy teljesen feloldódik, így az összes mosogatószer felhasználódik, ezáltal sokkal jobb lesz a tisztító hatása. Egy másik előnye, amit a használók említenek, hogy a zárt, műanyag palackba szinte bármeddig eltartható. Nem kell attól félni, hogy nedvesség éri, mint a tablettákat.

A folyékony gépi mosogatószerek hatékonyságai:

Folyékony gépi mosogatószer
Folyékony gépi mosogatószer

Természetesen még rengeteg előnyt soroltak fel a vásárlók. Amit nagyon sokan említettek, hogy a csőrös kialakításnak köszönhetően nagyon könnyű a mosószer tartó fiókba önteni, nem kell attól félni, hogy mellé folyik. A kupak természetesen gyerekbiztos, tehát a kisgyerekek nem tudják kinyitni. A fékezett habzás is az említett pozitívumok között jelenik meg. Sok háziasszony sérelmezte, hogy vannak olyan tabletták, melyek igen nagy habzási fokkal dolgoznak. Ez a legtöbb folyékony mosogatószernél nem jelentkezik, ezáltal sokkal könnyebben tisztálódik le a tisztítószer az edényekről. A kiváló tisztító hatást is sokan említették. Voltak, akik megjegyezték, hogy mivel folyékony, sokkal könnyebben oldódik. Tapasztalatok szerint a tablettákkal előfordult, hogy amennyiben nem oldódott föl teljesen, akkor apró szemcsék maradtak a tiszta edényeken. A folyékony kiszerelésnek köszönhetően bármennyi adagolható, még akkor is, ha nincs tele a mosogatógép. Nem utolsósorban az ára is kedvezőbb, mint a tablettáké.

A korszerű folyékony mosogatószerek egyik ismérve, hogy olyan technológiával készülnek, mely lehetővé teszi, hogy a gépbe helyezett edények teljesen tiszták, higiénikusak, valamint vízcseppektől mentesek legyen, amikor a program lejárta után kiveszi a háziasszony. Ennek érdekében a gyártók folyamatosan fejlesztik, újítják a recepteket.

Az nem kérdés, hogy szükség van-e mosogatógépre vagy sem, inkább azt a kérdést lehetne feltenni, hogy tablettát vagy folyékony szert használjon a háziasszony. Természetesen mindenki azt vásárolja meg, amelyik neki jobban tetszik, de a fent felsorolt véleményeket érdemes végiggondolni.