wc dugulás megelőzése

Nem szükséges havonta szerelőt hívnunk ahhoz, hogy vécécsészénk kifogástalanul és dugulásmentesen működjön, néhány házi praktika és tisztítószer elegendő a mellékhelyiség fő elemének tisztán- és működésben tartásához. Noha a vécé tisztítása a házimunka elengedhetetlen részét képezi, mégis ez a feladat sok háziasszony rémálma, hiszen nem elég csupán a csésze külsejét megtisztítani, hanem a belsejével is komolyan foglalkozni kell a vízkőréteg eltávolítása végett. Ez az a réteg, amely elősegíti a szennyeződések valamint a papír megragadását a falán és a vízcsőben, ami előbb-utóbb duguláshoz vezet.

A dugulás elkerülése végett a következőképpen tarthatjuk tisztán és dugulásmentesen a wct, a tartálytól egészen a kagylóig:

A legjobb természetes és otthon is megoldható dugulásmegelőzés, ha havonta egyszer szódabikarbónával és ecettel kezeljük a vécét. Csak annyi a dolgunk, hogy egy nagy adag szódabikarbónát öntünk a csészébe, ráöntünk egy liter ecetet, majd 15 perc elteltével forró vízzel leöblítjük. Ezzel garantáltan tisztán és karbantarthatjuk a vécécsészét! Ha kész, de hasonlóan környezetkímélő tisztítószert keresünk, válasszuk az Ecover vécétisztítót, mely fertőtlenítő és vízkőtisztító hatása révén szintén megelőzhető a dugulás.

Ha 100%-os tisztítást szeretnénk, eresszük le a vizet a vécétorokból, majd öntsünk bele egy üveg sósavat, amit egy éjszakán át hagyjunk benne. Ezzel a módszerrel a már kialakult dugulás is megszüntethető, de dululásmegelőzőként is jól funkciónál.

Ismétlése félévente ajánlott. A sósav mellett a trisó is kitűnő vízkő ellen, valamint a dugulás megelőzésére.

A vécétorok kitisztítását követően érdemes fertőtlenítőszerrel is áttörölgetni a kagylót. Ilyenkor használjunk boltban kapható tisztítószert, mint a Bref vagy Domestos, viszont ha ezt is természetesen szeretnénk megoldani, keressük a természetes alapanyagokból készült Cleado vécéfertőtlenítő olajat, ami fertőtlenít, oldja a vízkövet, és megvéd a baktériumok ellen is.

Ismerjük fel a dugulás első jeleit:

Legyen szó új építésű házakról vagy éppen több százéves épületekről, egyvalami közös bennük: összetett lefolyórendszerük van, melyek még a megfelelő odafigyelés mellett is eldugulhatnak idővel. Bármilyen lefolyórendszerünk is van, a megfelelő gondozás, az odafigyelés nem csak a csövek épsége, de a saját higiéniánk és közérzetünk miatt is fontos.

A dugulások a lefolyórendszerben nem egyik pillanatról alakulnak ki. Az esetek jelentős többségében hosszú folyamat vezet el a dugulás megjelenéséig, éppen ezért minden ilyen dugulás makacs, nem elegendő a felületes kezelésük. A dugulásoktól úgy szabadulhatunk meg véglegesen, ha teljesen kitakarítjuk a vízcsöveket, azaz a legalsó, legrégebbi, megkövesedett rétegektől is megszabadulunk. Ehhez azonban nem elegendőek a boltban kapható lefolyótisztító-szerek.

Fürdő A jó hír azonban, hogy ha felismerjük a dugulás első jeleit, megelőzhetjük a problémát, ráadásul a tisztítási folyamat is könnyebben megy. Dugulásra gyanakodhatunk abban az esetben, ha úgy látjuk, a víz lassabban folyik le, mint korábban. Emellett a dugulás első jelei közé kell sorolnunk azt, ha a víz bugyborékolva folyik le valamely lefolyóban, illetve azt is, ha erős csatornaszagot áraszt magából.

A segítség házhoz jön:

Szakembereink sokéves tapasztalatuknak köszönhetően gyorsan és könnyedén képesek felmérni a problémákat, illetve lokalizálni a dugulás helyét. Minden munkatársunk a legmodernebb eszközökkel, gyorsan és hatékonyan dolgozik, így Ön gyorsan megszabadulhat a vízvezetékekben jelentkezett problémáktól.

Elakadtál? A wc dugulásod nem csillapodik? Nem működnek a házi praktikák? Nem tudod mihez kezd?