Duguláselhárítás menete, megoldások. Mit kell tudni erről az egészről?

Duguláselhárítás menete, megoldások. Mit kell tudni erről az egészről?


Duguláselhárítás tippek, hogy előzze vagy szüntesse meg a bajt!:

Itt mindent meg lehet találni a megelőzéstől az otthoni megoldásokig egy helyen. Hogyan működik egy duguláselhárítás? Mennyibe kerül? Minden amit tudni kell 1 duguláselhárítással kapcsolatban! Mit kell tennem ha szakembert akarok hívni, mire kell odafigyelnem? Stb… Duguláselhárítás menete, megoldások. Mit kell tudni erről az egészről? Nincs semmi pánik, most nyugodjunk meg 1 percre és olvassuk át ezt az oldalt. Nyílván való, hogy azért vagyunk most itt mert dugulás keletkezett valahol az otthonában, vállalkozásánál stb. Megpróbáltuk összeszedni minden lehetséges kérdést amire választ kereshet akárki akinek dugulása van, vagy meg szeretné előzni.

Ilyenkor megfeledkezünk mindenről és csak arra tudunk gondolni, hogy Úr Isten nem tudom lehúzni a wc-t. Persze ez nagy baj! de ha kapkodunk akkor még nagyobb bajt generálhatunk magunknak.

Mint sok más esetben, duguláselhárítás kapcsán sem feledkezhetünk meg arról, hogy megelőzéssel elejét vehetjük a későbbi problémáknak. Íme néhány ötlet, melyekre érdemes odafigyelni a konyhai, fürdőszobai tevékenység során:

 • Mivel a háziasszonyok hajlamosak túl sok szilárd vegyi anyagot alkalmazni a mosogató gépbe,így célszerű a tablettát időnként folyékony mosogatószerrel felváltani.
 • Bár kétségkívül jól hangzik a balzsamos mosogatószerek nyújtotta védelem a bőr számára, a dugulások megelőzése érdekében azonban hasznosabb az átlátszó színű, hígabbak mellett letenni a voksot.
 • A szifonok, padlóösszefolyók tisztántartása fontos szerepet játszik a megelőzésben, érdemes háromhavonta elvégezni a műveletet.
 • Ügyeljen arra, hogy a toalettbe soha ne kerüljenek oda nem illő tárgyak, és az ételmaradékot se ott húzza le!
 • A műanyag toalett kacsával érdemes óvatosnak lenni, hiszen ha lecsúszik, komoly dugulást okoz.
 • A tisztántartás a zuhanytálca és a fürdőkád lefolyójára is érvényes, melyeket havonta javasolt takarítani a hajszálaktól, és egyéb szennyeződésektől.
 • Bár a műanyagszűrők használata célszerűnek bizonyulhat, de azt fontos tudni, hogy csak indokolt esetben válasszuk az eszközt, ugyanis sajátosságaiból adódóan csökkenti a víz áramlását, mely végső soron szintén lerakódásokhoz, és duguláshoz vezethet.
 • A toalett papír választásánál ügyeljen arra, hogy a vízben jobban oldódó mellett döntsön.

A megelőzésre nem lehet elégszer felhívni a figyelmet. Ne hanyagolja el azt, és végezze el a lefolyók ecetes, forró vizes átmosását legalább havonta!

Duguláselhárítás házilag – tippek és tanácsok

A konyha, a fürdőszoba és a toalett azon helyiségei otthonunknak, ahol dugulással találkozhatunk. Nem csak a mosogatás közben keletkezett ételdarabkák, zsiradék, vagy a tusolótálcán összegyűlt hajszálak tehetőek felelőssé a problémáért, hanem a túlzott mennyiségű mosogatószer, sampon, vagy mosópor is. Ha már bekövetkezett a baj, akkor természetesen a minél gyorsabb segítség nagyon fontos.

De érdemes azonnal szakembert hívni, vagy léteznek olyan házilagos trükkök, melyekkel olcsón és egyszerűen megoldható a helyzet? Bizonyos, minden háztartásban megtalálható alapanyagok kitűnően alkalmazhatóak nem csak a már kialakult helyzet kezelésére, hanem megelőzésreis, ez utóbbi ugyanis dugulás kapcsán is kiemelt jelentőséggel bír. A szódabikarbónát nem csak ruháink fehérítésére, vagy vízkő ellen vethetjük be, hanem a mosogatóban lassan lefolyó víz ellen is kiválóan alkalmazható. Két liter vízhez öt evőkanálnyit adva hamarosan búcsút mondhatunk a dugulásnak. A minden háztartásban megtalálható ecet-szódabikarbóna párosítás kíméletesen teszi átjárhatóvá a lefolyókat.

Amennyiben e módszer mellett dönt, ne feledkezzen meg az utólagos forró vizes átöblítésről. A szódabikarbónát sütőporral, vagy sóval is helyettesíthet, a hatékonyságból nem veszít így sem. Komolyabb dugulás alkalmával mindhárom említett anyagot együttesen bevetheti a cél érdekében. Bár nem biztos, hogy a mosógépek esetében használatos trisó van otthon, de bármelyik háztartási boltban beszerezhető, s egy éjszakán át hatni hagyva a lefolyóban, a makacs dugulások egykettőre megszűnnek. A háztartásban több területen bizonyított már a bórax, melyet nem csupán folteltávolításra használhat, hanem duguláselhárítás kapcsán is. Válassza bármelyik házilagos módszert is, arról ne feledkezzen meg, hogy az eljárás végén forró vízzel öblítse át a vezetéket!

Ki ne ismerné nagyanyáink, anyáink házi praktikáit, a pumpákat, ecetes, szódás forróvizes leöntéseket a dugulások kiküszöbölésére? Előfordulhat azonban, hogy a baj már olyan nagymértékű, hogy ezek a megoldások sajnos semmit sem használnak. De mit tehetünk ilyenkor? Hacsak nem vízvezeték-szerelő a férjünk, csakis a szakemberek segítségére támaszkodhatunk.

Nagyon sok esetben sajnos az emberek csak az utolsó pillanatban hívnak segítséget, mert azt gondolják, hogy a probléma egyszer majd csak megoldódik. A másik ok, amiért nem fordulnak szakavatott emberekhez, hogy nincsenek tisztában a duguláselhárító cégek áraival, és egyből valamilyen csillagászati összegekre gondolnak, amit majd fizetniük kell azért, hogy problémájuk megoldódjon.

Ez viszont egyáltalán nem így van. Egy felkészült szakembernek van megfelelő képesítése, tapasztalata ezen a területen, és rendelkezik a megfelelő eszközökkel és felszerelésekkel, melyek a legtöbb háztartásból hiányoznak. A mi feladatunk, hogy a szakértelmet és a korszerű eszközöket ötvözve hatékony megoldást nyújtsunk Önnek dugulásos problémáira.

Kád és zuhanytálca duguláselhárítás házilag:

A legegyszerübb lehetőség a kád dugulás megszüntetésénél a meleg víz és a lefolyó tisztító. Öntsünk lefolyó tisztítót – pl. Mr.Muscle- a kádba és öntsük fel egy vödör forró vízzel. Hagyjuk állni reggelig. Ezt követően a zuhanyrózsát távolítsuk el és a megmaradt cső segítségével, a túlfolyó betömésével mossuk át a kád lefolyóját.

A zuhanytálca dugulás megszüntetése már egy nehezebb feladat, főleg akkor, ha az nem a padlóösszefolyóra van rákötve. Ha nem értünk hozzá, akkor inkább ne kísérletezzünk, a lefolyó részt ne szedjük szét, mert ugyan könnyen lejön, de profi szerelőre van szükség, hogy vissza is kerüljön. Ezt a munkát bízzuk profi duguláselhárítás szakemberre.

Ha ez nem vezet eredményre, akkor a kád, vagy a zuhanytálca dugulásának megszüntetése érdekében hívjon profi dugulás elhárító szakembert.

A legegyszerübb lehetőség a kád dugulás megszüntetésénél a meleg víz és a lefolyó tisztító. Öntsünk lefolyó tisztítót – pl. Mr.Muscle- a kádba és öntsük fel egy vödör forró vízzel. Hagyjuk állni reggelig. Ezt követően a zuhanyrózsát távolítsuk el és a megmaradt cső segítségével, a túlfolyó betömésével mossuk át a kád lefolyóját.

A zuhanytálca dugulás megszüntetése már egy nehezebb feladat, főleg akkor, ha az nem a padlóösszefolyóra van rákötve. Ha nem értünk hozzá, akkor inkább ne kisérletezzünk, a lefolyó részt ne szedjük szét, mert ugyan könnyen lejön, de profi szerelőre van szükség, hogy vissza is kerüljön. Ezt a munkát bízzuk profi duguláselhárítás szakemberre.

Ha ez nem vezet eredményre, akkor a kád, vagy a zuhanytálca dugulásának megszüntetése érdekében hívjon profi dugulás elhárító szakembert a :

Wc dugulás okai lehetnek a következők:

Az egyik leggyakoribb probléma, amellyel a szakemberek találkoznak a WC-k eldugulása. Az ilyen típusú dugulásnak rengeteg oka lehet, a legtöbbször előforduló azonban a csőbe nem illő, általában véletlenül odakerülő tárgy jelenléte.

 • Nem csak a túl nagy mennyiségű WC-papírról lehet itt szó, amely összeállva akadályt képes a csőhajlatban. Számtalanszor megesik, hogy véletlenségből kisebb-nagyobb tárgyak esnek bele a kagylóba, mint például törlőkendők, de vannak, akik nem tudván a potenciális veszélyről, lehúzzák a használt törlőkendőket, pelenkákat, betéteket is. Ezek aztán jó eséllyel a cső egy pontján megrekednek, és máris kész a baj. A WC-papír okozta dugulás általában „megoldja magát”, hiszen az anyag lebomlik, az említett tárgyakkal azonban más a helyzet.
 • Előfordulhat az is, hogy nem az a hibás – legyen bár a hiba szándékolatlan, nemtörődömségből fakadó – aki használja a WC-t, hanem aki építette. Megesik ugyanis, hogy a csövek kialakítása, dőlésszöge eleve rossz. Így rendszeresen, visszatérő jelleggel alakulhat ki a dugulás. Ez azonban nagyobb bajt is jelent, hiszen az ilyen jellegű problémát csak bontás útján lehet orvosolni, a csövek megfelelő átalakításával.
 • Ugyanakkor a legtöbb esetben a duguláselhárító szakemberek által gyakran alkalmazott univerzális eszköz, a csőgörény rövid úton képes arra, hogy a problémát megoldja, így megszüntesse a kényelmetlenséget. Amire kiemelten oda kell figyelni, ha a dugulást el akarjuk kerülni, hogy bőséges vízzel öblítő és megfelelően kialakított csőrendszerrel rendelkező WC-t használjunk, és semmiképpen ne dobjunk vagy ejtsünk bele olyan tárgyakat, amelyek dugulást alakíthatnak ki.

Wc dugulás megszüntetés házilag:

A leggyakrabban előforduló probléma a WC dugulás. A dugulás megszüntetése esetében kiváló eszköz a háztartásban megtalálható WC pumpa. Működési elve az, hogy vákuumot idézünk elő vele, így kényszerítjük a helyes irányba a dugulást okozó anyagot. A WC dugulás megszüntetése esetében nem ér sokat a meleg vizes leöntés és a klasszikus lefolyó tisztító szerek sem . Tehát, ha a WC pumpa nem hozza meg a kívánt hatást, akkor WC duguláselhárító szakemberre van szükségünk.

Szódabikarbónára öntött ecettel is próbálkozhatunk.Ilyenkor hab képződik.A szer hatása estétől-reggelig fejti ki a hatását,utána öblítsük le.

Előfordul, hogy a WC dugulás megszüntetése fizikális tárgyak bekerülése miatt házilag nem kivitelezhető – ilyen pl. az illatosító szer, nedves toalettpapír, eü.betétek, tamponok, macskaalom – akkor nincs más lehetőségünk, mint a duguláselhárító szakember kihívása.

Milyen mdószerekkel dolgoznak a duguláselhárítók? Milyen szolgáltatást nyújtanak?

Fertőtlenítés és szagtalanítás:

Gyakran okoz problémát a minden higiénia ellenére is a lakásban tapasztalható csatornaszag. A helyzet sokszor a légbeszívó szelep beépítésével, és a csatorna kiszellőztetésével sem oldható meg. Fontos tudni, hogy egy szakszerűen kiépített szennyvízhálózat csak ott nyitott, ahol bűzelzáró elemek kerültek beépítésre. Ingatlantulajdonosként először célszerű a falaknál levő illesztéseket megvizsgálnia, azonban ha ez nem vezet eredményre, akkor mindenképpen javasolt szakembert hívnia.

A duguláselhárítással sajnos mindenképpen kosz, és kellemetlen szagok járnak majd. A megfelelő szakember azonban fel van készülve mindezek megszüntetésére, hogy a probléma elhárítása után otthona mihamarabb újra komfortos, higiénikus és tiszta legyen. Jól tudjuk, hogy az illatok mennyire befolyásolják komfortérzetünket. Az a légkör állítható vissza BIO anyagok felhasználásával, mely a duguláselhárítás előtti otthon melegét teremti meg. Természetesen ennél jóval fontosabb, hogy a környezet higiénikus legyen. Környezetbarát vegyszerek alkalmazásával a baktériumok maximálisan elpusztíthatóak, hogy ne kelljen fertőzésektől tartania. Az egészségre teljes mértékben ártalmatlan vegyi anyagok egyszerű háztartási tisztítószerrel lemoshatóak.

Kamerás csatornavizsgálat:

A szakember munkáját nagymértékben elősegíti a kamerás cső-, és csatornavizsgálat, mely lehetővé teszi, hogy pontosan meghatározható legyen a gócpont, mely a dugulást okozza. Csőtörések helyének megállapítására, valamint a gyakran problémát okozó csatorna lejtés feltérképezésére is kiválóan alkalmas a készülék, mely háromméretű száloptikás csatornavizsgáló kamerával vethető be, így attól függően végezhető el vele a kamerázás, hogy mekkora csőről van szó.

Nyomvonal meghatározás:

Építkezés, felújítás kapcsán merülhet fel a nyomvonal meghatározás szükségessége, melyet a megfelelő felszereléssel gyorsan megoldhat a területen tevékenykedő profi. Vízvezeték csövek, eltemetett csatornák, villanyvezetékek, vagy akár földkábelek feltérképezésében is hasznos segítségnek bizonyul a szakember.

Csőtörés bemérése:

Csőtörés bemérés alkalmával a legfontosabb a mihamarabbi helyreállítás. Ezt a célt szolgálják azok a csőtörés bemérésre alkalmas módszerek, melyek egyike minden bizonnyal eredményre vezet majd. Az elektrosztatikus hibahely kereső gyakorlatilag a víz keltette hanghullámokra reagál. A korrelációs és a jelzőgázas vizsgálat mellett bevethető továbbá a nyomvonal keresés, mely több területen is bizonyította már hatékonyságát

Csatorna és lefolyó tisztítás:

A lefolyókat és csatornákat ipari lefolyótisztító gépekkel hozzák helyre viszonylag gyorsan 30 perctől kezdve 1-2 óráig. Ezek a gépek kifejezetten erre vannak kifejlesztve és a működésükhöz szakember szükséges. A legnépszerűbb duguláselhárító gép a duguláselhárító szakemberek körében a Rothenberger R600, Rothenberger ROPUMP SUPER PLUS Professzionális nyomó-szívó tisztítópumpa , Rems Cobra 22. Ezekkel a gépekkel szinte bármilyen háztartás dugulását el lehet végezni probléma nélkül. A duguláselhárító gépeknek az ára és a karbantartása nagyon költséges, ezért van az, hogy egy – egy komolyabb dugulás ára viszonylag magas. Szerencsére a háztartásokban kialakuló dugulás az első pár méternél szokott lenni ami nem a költséges kategóriába tartozik. Az ilyen dugulások legyen az wc-ben, mosogatóban, kádban stb.. 30 perc alatt kidugítható. Illetve a gépeket sem amortizálja le.

Kérdéseink melyet a dugulással kapcsolatban fogunk megkérdezni amikor telefonon beszélünk önnel

A telefonos kapcsolatfelvétel során néhány dologra kíváncsiak leszünk, hogy minden szükséges felszerelést magunkkal vigyünk a helyszínre a gyors és hatékony duguláselhárítás érdekében.

 • Házon belüli vagy a kertben előforduló dugulásról van szó?
 • Családi házban, társasház, panelben, vagy esetleg kereskedelmi épületben jelentkezett a probléma?
 • Területileg hol helyezkedik el az ingatlan?
 • Milyen dugulásról van szó? Az épület melyik helyiségében tapasztalta a kellemetlenséget?
 • Hasznos segítség lenne, ha tudná a csőátmérőt, valamint azt, hogy milyen anyagú és típusú vezetékről van szó.
 • Mikor vette észre először a dugulásra utaló jeleket?
 • Próbálkozott már házilagos módszerekkel, vagy lefolyótisztító vegyi anyagokkal?


Duguláselhárítás Fix áron: garanciával: 0-24