Duguláselhárítás házi módszerei - duguláselhárítás fix áron.

Duguláselhárítás házi módszerei


A duguláselhárítás nagyon sok esetben akár házilag is megoldható, hiszen számos olyan praktika van, amely könnyedén szakértelem nélkül is kivitelezhető. A mosogató dugulásának elhárítása egy szifontakarítással kezdődjön, de összeszerelésnél vigyázzunk arra, hogy a tömítések ugyanúgy visszakerüljenek a helyükre. Ha ez megtörtént, akkor a kereskedelemben kapható lefolyótisztító szerek közül egyet válasszunk ki és öntsük a lefolyóba. Hagyjuk egy éjszakán át hatni és utána öblítsük le.

A WC-k dugulása szintén megoldhat például a pumpás módszerrel és némi WC lefolyótisztító szer használatával. Vigyázzunk nagyon, hogy egyszerre csak egyféle szerrel próbálkozzunk, hiszen több szer együttes használata esetén mérges gázok szabadulhatnak fel. Ma már kapható az úgynevezett duguláselhárító spirál, amelynek használata aránylag egyszerű, ezt érdemes nagyobb dugulásoknál kipróbálni. Reméljük, hogy a dugulásokat sikerül megoldani a ház módszerekkel, de ha mégsem akkor mindenképpen hívjon szakembert!

A mosogató eldugulása alighanem az egyik legkellemetlenebb dugulásfajta, amit csak el tudunk képzelni, hiszen azt a konyhai kiegészítőt alighanem minden nap használjuk. Ha problémásan folyik le a víz, vagy ha egyáltalán nem megy már le, jöhetnek a házi módszerek, amelyek között bizony rengeteg hasznosat is találhatunk. Az egyik legjobb módja a mosogató-dugulás elhárításának a WC pumpa. Noha ezt általában a toalett kitisztításához használják, ha tiszta, vagy tudjuk sterilizálni, akkor nagy sikerrel alkalmazhatjuk a konyhai lefolyóban is.

A Mosogató duguláselhárítás tippek:

A legjobb, ha külön pumpát tartunk fenn erre a célra, hiszen mégsem szívesen teszünk olyan tárgyat a mosogatóba, ami korábban a toalettben járt. Ha ezt a formát választjuk, engedjük tele a mosogatót nagyon forró vízzel. A mosogató másik lefolyóját is eltorlaszoljuk, illetve bedugózzuk, amit jól rögzítünk is. Ezt követően a vízzel teli mosogatónál kihúzzuk a dugót, és azonnal elkezdünk pumpálni. Ezzel a módszerrel olyan vákuumot generálunk a csővezetékben, aminek általában a makacsabb dugulások is csak nehezen állnak majd ellen. A forró víz jelenléte nagyon fontos, mert amennyiben a dugulást zsiradék vagy szappanmaradék okozza, akkor ez segít a feloldásban. Amire számítanunk kell főleg a régebbi csővezetékek esetében, hogy a pumpálás hatására keletkezett vákuum miatt a szifon folyatni kezdhet, esetleg szét is ugorhat, szóval egy nagy vödröt feltétlenül tegyünk be a mosogató alá a biztonság kedvéért. Ha nem használ a WC pumpa és a forró víz kombinációja, akkor általában nagy a baj. Ilyen esetben egy kicsit szerelnünk kell, mert a ludas nagy valószínűséggel a szifon lesz, aminek a dugulását könnyedén elháríthatjuk úgy, ha bemászunk a lefolyó alá, és szétszedjük. A szifon elsődleges célja, hogy megakadályozza a bűz visszaáramlását azáltal, hogy mindig van benne egy kevés víz. Ezen felül a lefolyóba engedett nagyobb darabok szintén itt akadnak fenn, tehát olyan massza képződhet itt, ami nagyon súlyos dugulást eredményezhet. Ezek miatt mindig tegyünk egy vödröt a szifon alá, mielőtt elkezdenénk feszegetni és szétszedni. Ha már ott a vödör, tekerjük le az alsó felét, vagy csak húzzuk szét a két csövet.

A mosogató nem jó ha eldugul:

Elsőre bizonyára csak víz folyik majd belőle, de amennyiben belekukkantunk, biztosan szemetet is találunk benne különféle ételmaradékok és egyebek társaságában. Ha ezt kitakarítottuk, akkor általában a helyzet normalizálódik, és a lefolyó is problémamentesen működik. Ha nem ez okozta a problémát, akkor a baj még ennél is nagyobb, hiszen a lehetséges dugulás a csőrendszerben sokkal mélyebben található. Ekkor már érdemes elgondolkozni a szakember segítségén, de amennyiben nem akarjuk ilyen könnyen megadni magunkat, akkor be lehet még vetni néhány trükköt. Bontás nélkül a legjobb például az, ha szódabikarbónát borítunk a lefolyóba, legalább egy egész pohárral, majd két deci forró ecetet öntünk utána.

A mosogató lefolyó vegyszeres kidugítása:

Ez az oldat erősen habzani, sisteregni kezd – nem kell megijedni, ez normális jelenség –, és amennyiben eléri a dugulást, a vízkő vagy zsír alapú problémákat garantáltan megszünteti, pláne amennyiben egy nagy edény forrásban lévő vízzel öntjük le 20-30 perc elteltével. Ha ez sem segít, a szifon levételét követőn lehet még próbálkozni olyan dolgokkal, mint a falba menő cső megpiszkálása különféle drótokkal, de akár egy víz szívására képes takarítógéppel is megpróbálkozhatunk. Ha nagyon erős a takarítógép szívóereje, könnyen lehet, hogy a csőbe téve meg tudjuk vele legalább mozdítani a dugulást, ami már elegendő lehet ahhoz, hogy utána egy nagy edény forró víz, vagy éppen a WC pumpa segítsen teljesen eltávolítani azt.

Duguláselhárítás Fix áron: garanciával: 0-24