Csatornaszag a lakásban – hogyan lehet megszüntetni?

Csatornaszag a lakásban – hogyan lehet megszüntetni?

Biztos mindenkivel előfordult, hogy függetlenül attól, hogy teljesen tisztán tartja a fürdőszobát vagy a konyhát, mégis kellemetlen szagok terjengnek a helyiségben. A levegő áramlásától függően ez az egész lakásban is szétterjedhet. Nem túl kellemes dolog ilyen szagokat sokáig beszívni, ezért érdemes minél előbb a probléma okát megtalálni. Az a legkönnyebb eset, ha dugulás van, és attól áramlik vissza a lakásba a szag, mert akkor a dugulás megszüntetésével a kellemetlen szagok is eltűnnek a lakásból. A nagyobb probléma ott kezdődik, ha nincs dugulás, és így is szaglik a fürdő vagy a konyha. Ilyenkor általában tömítési, szigetelési problémák vannak. Az ilyen hibák elhárítása még egy tapasztalt, jól képzett szakembernek is nehézséget okoz, nem beszélve arról az időről, amit felvesz, amíg megkapja a lehetséges okokat.

A csatornaszag lakásba történő visszaáramlásának több oka is lehet. Az egyik legvalószínűbb ok, hogy az átfolyók nincsenek jól leszigetelve, és ott áramlik vissza a lakásba a kellemetlen szag. Sokszor azonban a kellemetlen szagokért a kiszáradt szifon a felelős. A kiszáradt szifonnak a lyukas vezeték vagy a ritka használat is oka lehet. Ezt a fajta problémát könnyedén meg lehet szüntetni, ha kicseréljük a lefolyót, vagy forró vizet engedünk a lefolyóba. A szifonok tisztán tartása is ugyanilyen fontos, hisz ha a szifonban lerakódik a mosogatószer, akkor az nagyon hamar okoz kellemetlen szagokat, mivel a mosogatószer sokszor tartalmazza a feloldott zsírt is.

A padló összefolyó is lehet felelős a lakásban terjengő szagokért. Tanácsos folyamatosan tiszta vízzel tölteni fel, hisz nem csak a szennyeződés, de a pangó víz is okozhat bűzt. Érdemes időnként kitisztítani, mivel ha a lefolyó is ide van vezetve, akkor az összes szennyeződés a kagylóból, kádból és zuhanyból itt tud a legkönnyebben lerakódni. Az olyan maradványok, mint a szappan, mosogatószer vagy tusfürdő, nagyon könnyen rátapadnak a vezetékek falára, ezáltal könnyen kialakulhat a szag gócpontja.

A Csatornaszag a lakásban? Hogyan lehet megszüntetni?

A wc-csésze is szokott problémát okozni. Nem a koszosságára kell gondolni, hisz a fertőtlenítőszerekkel nagyon könnyen tisztán lehet tartani. Inkább a tömítés nem megfelelő állapota szokott problémát okozni. Az esetek nagy részében az aljzat nincs jól szigetelve, ezért könnyedén visszaáramlik a bűz a lakásba. Ezek ellenőrzését tanácsosabb szakemberre bízni, mivel ha nincs meg hozzá a kellő szerszám vagy tapasztalat, a művelet sok esetben még ronthat is a helyzeten.

A szag okának megkeresését jobb szakemberre bízni, hisz ők általában célzottan tudják, hogy hol lehet a probléma. Könnyedén és gyorsan meg tudják szüntetni a bűzt és annak kiváltó okát. Amennyiben Ön próbálkozót már a szag eltüntetésével, akkor erről mindenképp szóljon a szakembernek, hisz lehet, hogy az esetleges szennyeződéseket házi módszerrel mélyebbre tolta, esetleg szándékán kívül elrontott valamit.

Megbízható szakember:

Visszahívás kérés Ha tapasztalt, megbízható szakembert hív segítségül, pár óra alatt is megszabadulhat a kellemetlen szagoktól. Egy tapasztalt szakember néhány pillanat alatt ki tudja deríteni, hogy mi okozza a szag visszaáramlását, és nagyon rövid idő alatt ezt meg is tudja akadályozni. Jobb minél előbb megszabadulni a szagoktól, hisz amennyiben a lerakódás felelős a szagokért, akkor ez biztos jele a majdani dugulásnak, nem beszélve arról, hogy a lerakódott szennyeződésben könnyen szaporodnak a bacilusok, melyek akár betegségekhez, fertőzésekhez is vezethetnek, de a szagok erősödéséért is felelősek lehetnek.