trisó

A beltéri duguláselhárításhoz néha a legegyszerűbb módszer a legkézenfekvőbb. A szerves anyag által okozott dugulásokat, házilag el lehet hárítani ha rövidebb szakaszban történik. nem kell össze vissza vásárolni mindenféle duguláselhárító szert. Vásároljon A trisó egyéb felhasználási területei: duguláselhárítást. hígítsa fel forró vízben és öntse bele a lefolyóba.

Mi fog történni ha a trisó vízzel keveredik?

A trisó a vízzel keveredve egy kémiai reakció történik egy lúg keletkezik, és a lúgosodás során hőmérséklet változás történik , és a magas hőmérséklet és ez az erős lúgos vegyület meg oldja a lerakódást a csővezetékben és nagy eséllyel elhárul a dugulásunk.

Mire is volt jó a trisó?

Tudtad hogy a trisót régebben házi tisztító szerekhez alkalmazták csak a benne lévő foszfát a természetes vizekbe jutva magas szintű algásodást okoztak, károsították a természetes vizek élővilágát. a trisó felhasználási módját 197-ben beszüntették. Nátrium karbonát , szóda, mosó szóda helyettesítette a forrást a vízben.

Más szemszögéből:

A trisó az egyik leghatékonyabb szer, amelyet a dugulás elhárítására használhatunk. Hatékonysága mellett a boltban kapható tisztítószerekkel ellentétben kíméli a környezetet, valamint a pénztárcánkat is, ugyanis pár száz forintért beszerezhető. A trisó hivatalos néven nátrium-foszfát vagy trinátrium-foszfát. Leginkább fehér porszerű formában találkozhatunk vele. Sokoldalúan felhasználható anyag, ugyanis élelmiszerekben csomósodásgátló anyagként, penészedésgátlóként, vízkőoldásra, zsíroldásra és nem utolsó sorban duguláselhárításra is kiválóan alkalmazható.

A trisó használata trisó lefolyó duguláselhárító szertisztításhoz:

Egy háztartásban legtöbb esetben a mosogató és a mosdókagyló trisó lefolyó duguláselhárító szerrendszerében találkozhatunk dugulással. A mosogatás során a rendszerbe került zsíros ételmaradványok, valamint az emberi tisztálkodás során keletkezett szennyeződések és a lerakódott vízkő a dugulások legfőbb okozói. Amennyiben meg akarjuk előzni, vagy megszüntetni a már kialakult elzáródást, használjuk az egyik legsokrétűbb szert, a trisót. A trisó zsíroldó és vízkőoldó hatása révén kiválóan használható a rendellenes működés megszüntetésére. Öntsünk a trisó lefolyó duguláselhárító szerba 3 kanállal, majd arra fél liter forró vizet. Ezután zárjuk le a nyílást dugóval a kívánt hatás érdekében. 1-2 órahosszat, de lehetőség szerint egy éjszakát hagyjuk állni. Később ismét öntsük le forró vízzel, így kisebb elzáródás esetén nagy valószínűséggel 100%-ban elvégezte munkáját a trisó. Nagyobb dugulások esetében mindenképp hívjunk szakembert, ugyanis ott még a trisó sem segít.

A trisó egyéb felhasználási területei:

Ahogy fentebb is említettük a trisó egy sokoldalúan felhasználható szer. A háziasszonyok leginkább a duguláselhárító tulajdonsága miatt tartják otthon, de számos egyéb területen is alkalmazható. Nézzük, melyek azok:

  1. Zsíroldás: Adjunk hozzá 1 evőkanál trisót körülbelül 4 liter 60-70 C fokos vízhez, majd töröljük át vele a zsíros felületet.
  2. Mosógép élettartamának növelése: 2-3 evőkanál trisó a mosószer adagolóba, 1-2 evőkanálnyi a dobba, majd indítsunk el egy 90 C fokos mosást. Ez segít feloldani a vízkövet és a mosószermaradványokat, valamint lágyítja a vizet.
  3. Fémtárgyak tisztítása: Közvetlenül a benedvesített törlőrongyra szórva, majd alaposan átdörzsölve, kifényesíthetjük fémtárgyainkat.

Érdemes otthonunkban trisót tartani, ugyanis nem csak hatékony a trisó lefolyó duguláselhárító szertisztításhoz és duguláselhárításhoz, de használata környezetbarát és a márkás tisztítószerek árának töredékéért beszerezhető.