5 bikaerős lefolyótisztító bolti termék

Rengeteg olyan termék kapható már a boltok polcain kereskedelmi forgalomban, amelyeket a legjobb lefolyótisztító termékekként tartanak számon. Nagyon sokan csak látványos reklámokkal és csomagolással próbálják meg elérni a hatást, de akadnak olyanok is, amelyek valóban igazán bikaerős darabok, ezáltal áthatolnak minden problémán, ami csak a lefolyóban található. Hogy melyek ezek?

Tiret

Tiret lefolyótisztító
A Tiret lefolyótisztító gél egy professzionális anyag, ami nátrium-hipokloritot és nátrium-hidroxidot is tartalmaz, tehát egy igazán hatékony összetételt, ami még a legmakacsabb dugulásokat is könnyedén elhárítja. Ezt a fajta lefolyótisztítót általánosságban szerves eredetű dugulások ellen ajánlják, gél állapotának köszönhetően pedig képes áthatolni a felgyülemlett vízen, és eljutni pontosan a probléma forrásához. Erősen maró és baktériumölő hatású készítmény, amelynek használata során így fontos a megfelelő körültekintés, valamint a védőfelszerelések használata. Más tisztítószerekkel összekeverni tilos, ugyanis veszélyes klórgáz keletkezhet.

Domestos

A Domestos képes a legtöbb fürdőszobai és konyhai lefolyóban keletkezett dugulást – származzon az akár emberi hajtól, akár ételmaradéktól –, akár 15 percen belül megszüntetni. Erősen maró, a környezetre veszélyes anyagokat tartalmaz, aminek használata során így védőfelszerelés viselése ajánlott. A tisztítószert direkt konyhai és fürdőszobai dugulások ellen fejlesztették ki, de a toalettek dugulása ellen nem hatásos. Mivel nátrium-hidroxidot és nátrium-hipokloritot is tartalmaz, nem szabad más vegyszerekkel együtt alkalmazni. Részleges és teljes dugulás elhárítására egyaránt alkalmazható!

Mr. Muscle

Mr. Muscle lefolyótisztító
A Mr. Muscle lefolyótisztító az egyik legerősebb vegyszer, ami bolti forgalomban kapható, amelyet kifejezetten a csatornavezetékek dugulásának elhárítására találtak ki. Használata kizárólag védőfelszerelésben ajánlott, és nem szabad zárt térben sem alkalmazni az esetlegesen keletkező gázok miatt, így a dugulás-elhárítást mindig nyitott ablaknál/ajtónál végezzük. Használata nagyon egyszerű, a sűrű gélt csak bele kell önteni a problémás lefolyóba, és 15-20 perc elteltével a probléma teljes egészében eltűnik.

HG

A HG egy folyékony lefolyótisztító, ami képes eltüntetni a kellemetlen szagokat, miközben a dugulástól is megszabadítja lefolyónkat úgy, hogy közben egyáltalán nem károsítja lefolyónkat. Használata a legtöbb lefolyótisztítóhoz hasonlóan nagyon egyszerű, csak bele kell önteni a problémás helyre, majd várni 30 percet, és forró vízzel átöblíteni a lefolyót. Ha makacs a dugulás, a műveletet érdemes többször megismételni nagyobb dózisokban, mindezt nyitott ablaknál vagy ajtónál.

Sósav

Noha sokan ódzkodnak tőle, de a legolcsóbb duguláselhárító szer még mindig a közönséges háztartási sósav, amihez fillérekért juthatunk hozzá bármelyik boltban, és ezért cserébe garantált eredményt kapunk. Tudniillik szinte nincs olyan dugulás, amit az erősen maró hatású sósav ne lenne képes feloldani. Lehet, hogy ehhez több órára, vagy akár egy egész éjszakára is szüksége lesz a szernek, de biztosan megoldja a problémát, és a közhiedelemmel ellentétben semmivel sem károsabb, mint a jelenleg forgalomban lévő szerek többsége, sőt! A sósav képes feloldani, és szó szerint megsemmisíteni a lerakódott szerves anyagokat is. Régebbi vízvezetékek esetében alkalmazása nem ajánlott, mert a csöveket is szétmarhatja, de amennyiben makacs dugulásról van szó, érdemes ezt használni, akár a toalett dugulása esetén is. Mivel a reakció közben mérges gázok szabadulnak fel, minden esetben ki kell nyitni az ablakot, ha sósavat öntöttünk a lefolyóba.