466 millió forint lakossági adomány - duguláselhárítás fix áron.
Blog fejléc logo

466 millió forint lakossági adomány

466 millió forint lakossági adomány

Minden idők egyik legnagyobb árvize okozta károk elhárítására több mint 466 millió forint lakossági adomány gyűlt össze a Nemzeti Összefogás Vonalán és bankszámláján.

Lakossági adomány A 1357-es Nemzeti Összefogás Vonalán, valamint a Nemzeti Összefogás bankszámláján összegyűlt adományból kizárólag a Tanácsban résztvevő öt karitatív szervezet – Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány, a Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Magyar Vöröskereszt – humanitárius jellegű feladatellátása finanszírozható.

Mivel az adakozók a 2013-as árvíz okozta károk helyreállítására, valamint a bajbajutottak megsegítésére szánták a felajánlásukat, ezért minden adományt felhasználnak, így nem képződik belőle tartalékalap.

30 milliárd a végleges kár:

Az ár- és belvíz miatt a települések, a gazdák, az állami szervek és a helyreállítás költségei összesen várhatóan 30 milliárd forint fölötti összeget tesznek ki. 466 millió forint lakossági adomány gyűlt össze az árvízkárosultaknak

Az árvízi védekezésben érintett 95 település mindegyike benyújtotta igényét a vis maior keretre, összesen 10 milliárd forintos támogatást várnak költségeik, káruk megtérítésére. Emellett a mezőgazdasági hivatalokhoz mintegy kétmilliárd forintos mezőgazdasági kárt jelentettek be a gazdák. Ezeket okozhatta az árvízi elöntés, buzgár, valamint maguk a védekező szervek. Ehhez jönnek még a vízügy, a katasztrófavédelem, a rendőrség, a katonaság és más állami szervek, továbbá a helyreállítás egyelőre pontosan nem ismert költségei. Összességében az 51 milliárd forintos, felülről nyitott kereten “bőven belül maradnak” a védekezési költségek, hozzávetőlegesen 30 milliárd forint fölött lesznek, olvasható a közleményben.

Segítséget ajánlott hazánknak az Európai Beruházási Bank:

Az Európai Beruházási Bank (EIB) kész pénzügyi támogatást nyújtani az európai árvízkárok megtérítéséhez – jelentette be közleményében a luxembourgi székhelyű pénzintézet.

Eszerint Werner Hoyer, az Európai Unió bankjaként, nonprofit alapon működő EIB elnöke levélben ajánlotta fel a segítséget Angela Merkel német és Werner Faymann osztrák kancellárnak, Robert Fico szlovák, Petr Necas cseh és Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek.

A természeti katasztrófával sújtott EU tagállamok az őket ért károk enyhítésére a 2002-ben felállított Európai Szolidaritási Alaptól is kérhetnek pénzügyi segítséget, bár az átutalások csak nehézkesen és relatíve nagy időátfutással jutnak el a rászorulókhoz.

Duguláselhárítás Fix áron: garanciával: 0-24Ha úgy érzi, hogy tudunk segíteni akkor vegye fel velünk kapcsolatot:

Név

E-mail


Tárgy, mivel van probléma?


Telefonszám (minden esetben felhívjuk)


Üzenet:Adatkezelési szabályzat:
Az "Üzenet elküldése" gomb lenyomásával: Alulírott érintett egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok, hogy a jelen űrlapon megadott adataimat a Provi Domus kft. (székhely: 1191 Budapest, Hamvas utca 7-9.) megismerje, tárolja és kezelje a számomra nyújtott tájékoztatásokkal és szolgáltatásokkal kapcsolatban, betartva az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelete (GDPR) rendelkezéseit. Tovább: Részletes adatkezelési szabályzat